Eğitim Pollyanna Ne Demek? Pollyannacılık Yapmak, Oynamak Ne Anlama Gelir?

Pollyanna Ne Demek? Pollyannacılık Yapmak, Oynamak Ne Anlama Gelir?

24.03.2021 - 01:42 | Son Güncellenme:

Masalların günlük hayatımıza kattığı çeşitli terimler bulunmaktadır. Pollyannacılık yapmak da bunların arasında yer almaktadır. Pollyannacılık yapmak nedir? Pollyannacılık oynamak ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pollyanna Ne Demek Pollyannacılık Yapmak, Oynamak Ne Anlama Gelir

Kimi insanlar bardağın boş tarafını görmekteyken kimi insanlarsa bardağın dolu tarafına odaklanmayı tercih eder. Bardağın dolu tarafına odaklanmayı tercih eden insanlar daha çok iyimser insanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. İyimser insanlar, zaman zaman Pollyannacılık yapmak olarak nitelendirilen terimi gerçekleştirmiş olurlar.

Haberin Devamı

 Pollyannacılık Nedir?

 Pollyannacılıkifadesi, dünyayı hep güllük gülistanlık görmek olarak açıklanmaktadır. Pollyannacılık, iyimser olduğu için günlük hayatında iyimser olan kişilere de Pollyannacılık oynamak ifadesi yakıştırılmaktadır. Pollyannacılık yapmak ifadesi cinsiyet farketmeksizin herkes adına kullanılabilen bir ifadedir. Her şeyin iyi yanını görme olayını etkileyici şekilde ifade etmesinden dolayı günlük hayat içerisinde sıklıkla kullanılabilmektedir.

 Pollyannacılık Yapmak Zararlı mıdır?

 Etrafımızda olup biten olayların her zaman iyi yanına odaklanmak güzel bir şey gibi görünse de zaman zaman gerçekleri görmemizin önüne geçebilir. Ancak psikolojimizi olumlu tutmak adına da yeteri kadar, iyi olan şeylere odaklanmamız gerekmektedir. Bundan dolayı abartılmadığı sürece Pollyannacılık yapmanın yararlı olduğunu düşünebiliriz.