Eğitim Powerlifting Nedir, Faydaları Nelerdir? Powerlifting Nasıl Yapılır?

Powerlifting Nedir, Faydaları Nelerdir? Powerlifting Nasıl Yapılır?

15.03.2022 - 15:38 | Son Güncellenme:

Powerlifting, ne olduğu merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı olarak da araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Powerlifting nedir öğrenebilir ve faydaları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Powerlifting nedir, faydaları nelerdir? Powerlifting nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Powerlifting Nedir, Faydaları Nelerdir Powerlifting Nasıl Yapılır

Powerlifting, squat, bench press ve deadlift hareketlerinden oluşmuş olan bir güç sporudur. Bu yarışmalarda asıl amaç bu ü. harekette en yüksek ağırlığı kaldırmaya çalışmaktır.

Haberin Devamı

 Powerlifting Nedir, Faydaları Nelerdir?

 Powerlifting üç hareketten oluşan bir güç sporudur. Bu hareketler squat (çömelme) hareketi, bench press (yatarak halter kaldırma) hareketi ve deadlift (yerden ağırlık ile doğrulma) hareketidir. Bu yarışmalarda amaç bu üç hareketi yaparak en yüksek ağırlığı kaldırmaktır. Kurallara uygun bir şekilde en yüksek ağırlığı kaldıran kişiler yarışmayı kazanmış olur. Powerlifting sayesinde dayanıklılık artar, yağ yakımı hızlanır, iskelet ağırlığı iyileşir, kaslar artar ve atletik yetenekleri de artar. Yağ yakımı gerçekleştirmek ve aynı zamanda da dayanıklılığını artırmak isteyen kişiler için önerilen bir spordur. Bu sayede kemik sağlığı gelişirken kas oranı da artış gösterir.

Haberin Devamı

 Powerlifting Nasıl Yapılır?

 Powerlifting yapmak için öncelikle kaldırılacak olan ağırlığın ayarlanması gerekir. Sonrasında squat pozisyonuna geçerek çömelmek ve bench press ile de ağırlıklı olan halteri kaldırmaya çalışmak gerekir. Powerlifting'in son hareketi deadlift hareketidir. Burada kurallara uygun bir şekilde ağırlık ile doğrulmak ve sonrasında da halteri bırakmak gerekir.

Yazarlar