Eğitim Pppoe Nedir, Ne İşe Yarar? Pppoe Nasıl Çalışır?

Pppoe Nedir, Ne İşe Yarar? Pppoe Nasıl Çalışır?

15.12.2021 - 16:54 | Son Güncellenme:

İnternet ilk ortaya çıkışından itibaren sürekli gelişme göstermiştir. Kablolu bağlantılar ve daha sonrasında gelen kablosuz bağlantılar İnternet kullanımını artırmıştır. Bu alanda yapılan çalışmalardan birisinde PPPOE’dir. Birçok kişinin modem ayarlarını düzenleme işleminde karşılaştığı PPPOE nedir, ne işe yarar detayları ile derledik.

Pppoe Nedir, Ne İşe Yarar Pppoe Nasıl Çalışır

 Bu sistem adsl ve vdsl modem kuruluşlarında karşımıza çıkan bir terimdir. PPPOE İnternet sağlayıcılarının kullanıcılarına sundukları hizmetler için kullandığı bir noktasal sanal ağ protokolüdür.

Haberin Devamı

 PPPOE Nedir, Ne İşe Yarar? 

 PPPOE ana olarak kablosuz modem ile dsl modem aracılığı ile kullanıcıların bağımsız olarak ağa bağlanmasını sağlamaktadır. PPPOE direkt olarak bilgisayardaki çevirmeli ağların modele güvenli bağlantı kurmasını sağlamaktadır. İp ve Mac adresi gibi sunucu çakışmalarının önüne geçmektedir. 

 PPPOE Nasıl Çalışır? 

 PPPOE sistemi bir modeme çok hızlı şekilde bağlanılmasını ve ağ ayarlarının yapılmasını sağlamaktadır. PPPOE direkt olarak bireysel kullanımlar için kullanılan bir yöntemdir. Yazılımsal olarak modeme müdahale edilmesi ya da kurulumu gibi işlemlerde hızlı müdahale imkanı sunmaktadır. 

 PPPOE için bağlanılacak olan modem için oluşturulmuş bir kullanıcı adı ve şifre gerekmektedir. Genellikle İnternet hizmet sağlayıcıları ile yapılan sözleşmede bu adres ve şifreler abonelere sunulmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre bilinmediği zaman PPPOE ile işlem yapmak mümkün değildir. Kullanıcı adını ve şifreyi bilmiyorsanız internet hizmet sağlayıcınızın müşteri hizmetleri ile görüşüp gerekli bilgileri alabilirsiniz. Her internet hizmet sağlayıcısı firmasının kullanıcı adı ve şifresi farklı olmaktadır.