Eğitim Sanat Sanat İçindir Anlayışı Nedir? Dönemi, Savunucuları Ve Özellikleri

Sanat Sanat İçindir Anlayışı Nedir? Dönemi, Savunucuları Ve Özellikleri

11.02.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

Sanat sanat içindir anlayışı birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılan anlayışlardan biridir. Özellikle sanat akımları öğrenilmek istenen ve araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan sanat sanat içindir anlayışının ne olduğunu öğrenebilir ve bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Sanat sanat içindir anlayışı nedir? Dönemi, savunucuları ve özellikleri sizler için derledik.

Sanat Sanat İçindir Anlayışı Nedir Dönemi, Savunucuları Ve Özellikleri

 Sanat sanat içindir anlayışı sanatı herhangi bir ahlaki ya da faydacı bir işlevden ayırarak sanatın yalnızca gerçek sanat olduğunu ve başka hiçbir şeyden etkilenmediğini savunmuştur.

Haberin Devamı

 Sanat Sanat İçindir Anlayışı Nedir?

 Sanat sanat içindir anlayışı özellikleri akımlar arasında en merak edilen anlayışlardan biridir. Sanat sanat içindir anlayışında sanatın hiçbir şeyden etkilenmeden yalnızca sanat için olduğunu destekler. Sanatın yalnızca sanat için olduğunu savunan sanat sanat içindir anlayışı bazı dönemlerde benimsenmiş olan bir düşüncedir. Sanatın toplumdan bağımsız olarak bir sanat olduğunu savunan ve sanat için yapıldığını düşünen bir anlayıştır.

 Dönemi, Savunucuları ve Özellikleri

 Sanat sanat içindir düşüncesine savunan sanatçılar sanatın öğretici ve ahlaki değerlerinden arınması gerektiğini savunmaktadır. Sanatın yalnızca estetik ve güzellik için yapıldığını ve gerçek sanatın yalnızca bu şekilde var olabileceğini savunan bu düşüncede sanat yalnızca sanat için vardır. Bu dönemin savunucuları Max Ernst, Mark Rothko, Andy Warhol, Gustav Klimt ve Fustave Moreau'dur. Sanat sanat içindir düşüncesinin özellikleri de şu şekildedir.

Haberin Devamı

Eserlerin toplumsal konulardan, etik değerlerden toplumdan tamamen bağımsız olduğu savunulur.

Sanat kendi içinde var olmuştur ve başka hiçbir şey sanat üzerinde belirleyici bir etken değildir.

Bu sanatlarda toplumu bilgilendirme amacı güdülmez.

Sanat yaparken yalnızca sanatın kollarına ve içeriğine dikkat edilerek sanat yapılır.

Sanat icra edilirken yalnızca sanat icra etmek için edilir, başka hiçbir amaç güdülmez.