Eğitim Selçuk, ‘Geleceğin ‘Bakanı’nı tanıttı

Selçuk, ‘Geleceğin ‘Bakanı’nı tanıttı

26.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Bartın’daydı.

Selçuk, ‘Geleceğin ‘Bakanı’nı tanıttı

Bartın Valisi Sinan Güner ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüşen Selçuk, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni”ne katılan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin daha iyi eğitim görebilmeleri için el birliğiyle projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bilimsel kimliği, disipliniyle öne çıkmış üstat Fuat Sezgin’in adına okul açmakla çocuklara bir vizyon, hedef ve rol model gösterildiğine işaret eden Selçuk, “Öğretmenlerimizin, çocuklarımızın daha mutlu olacağı ortamlar hazırlamak temel gayemiz. Çocuklarımızın okula severek gitmesi arzularımız arasında. Bütün bunları yaparken istiyoruz ki çocuklarımız sanat, spor, kültür, bilim anlamında çok daha iyi yetişsinler, daha donanımlı olsunlar” dedi.

Selçuk, Kovid-19 sürecinin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bazı sorunlara ve eksikliklere yol açtığını dile getirerek, şunları söyledi: “Bizim vazifemiz, bu eksikleri tamamlamaktır. Bu vesileyle ‘Telafide Ben de Varım’ çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. 5 Temmuz’da da asıl program başlayacak. Bu süreçte telafide Bartın’ın gereken her türlü hazırlığını yaptığını görüyorum.”