Eğitim Sosyal bilimler liselerine Atatürk kitaplığı kurulacak

Sosyal bilimler liselerine Atatürk kitaplığı kurulacak

03.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal bilimler liselerinde "Atatürk Kitaplığı" kurulmasıyla ilgili iş birliği protokolü imzaladı.

Sosyal bilimler liselerine Atatürk kitaplığı kurulacak

 

OZAN ÖMER KADÜKER - Bu kapsamda 68 ilde bulunan 92 sosyal bilimler lisesine 1000 kitaptan oluşan kütüphane kurulacak, ayrıca akademisyenler de öğrencilerle buluşacak. İstanbul Bahçelievler’de bulunan Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından imzaların atıldığı protokol törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da katıldı. Törendeki konuşmasında Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi hakkında bilgi veren Özer, "2021 yılının sonu itibarıyla 16 bin 361 kütüphanesi olmayan okulumuza kütüphane kurduk ve bu kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan 50 milyona çıkardık" dedi.

Haberin Devamı

29 Ekim 2023’te tamamlanacak

Atatürk Kitaplığı projesinin ayrıntılarını paylaşan Özer, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yayınlarından en az 1000 kitabın olduğu kitaplığı tüm kütüphanelerimize kazandırmış olacağız. Tabii, burada sembolik bir tarih de var, 29 Ekim 2023 tarihinde bu 92 sosyal bilimler lisesinin kütüphanesini tamamlamayı hedefliyoruz. Sayın Bakanım bence bu projeyi biraz daha genişletelim. Bizim 92 sosyal bilimler lisemiz var ama bununla beraber 9 bin 145 lisemiz var. Bu okullarımızın tüm kütüphanelerinde de 1000 kitaplık 'Atatürk Kitaplığı'nı kurabilirsek ve bunu da 29 Ekim'e yetiştirebilirsek devasa bir proje gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu. Mehmet Nuri Ersoy ise “Atatürk, Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili yayınlar sayesinde söz konusu alanlarda öğrencilerin ve öğretmenlerin bilgi dağarcığını olabildiğince geniş ve derin tutmayı amaçlıyoruz” dedi.