Sözlük Aforoz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Afaroz Etmek Ne Demektir?

Aforoz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Afaroz Etmek Ne Demektir?

01.06.2021 - 15:53 | Son Güncellenme:

Televizyon, gazete, dergi ve hatta bulmacalarda karşılaşılan bazı kavramlar insanlar tarafından araştırma konusu olmaktadır. Bu kavramlardan biride aforoz kavramı olmaktadır. Günlük hayatta fazla kullanımı olmayan kelimeler arasında yer almaktadır. Hristiyan dinine ait bir terim olmaktadır. Peki, aforoz ne demek? TDK sözlük anlamı neyi ifade etmektedir? Aforoz etmek ne anlama gelmektedir? İşte, aforoz kelimesi hakkında bilinmesi gerekenler.

Aforoz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Afaroz Etmek Ne Demektir

Aforoz kelimesi anlam olarak, Hristiyan dinine mensup olan bir kişinin dini makamlar tarafından topluluğa ait dinden mahrum bırakılarak yapılan bir çeşit kınama olmaktadır.

Haberin Devamı

 Aforoz Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Aforoz kelimesi anlam olarak, herhangi bir kimsenin içinde bulunduğu toplumun ve toplumla kurduğu iletişimin dışına çıkarılmasıdır. Aforoz kelimesi Türk Dil Kurumuna göre, Hristiyanlık dininde kilise tarafından kişiye verilen bir dışlanma cezası olarak ifade edilmektedir. Aforoz kelimesi aynı zamanda, kırgınlık göstererek biriyle konuşmamayı ve ilgilenmeyip kendinden soğutma anlamlarında da kullanılmaktadır.

Aforoz Etmek Ne Demektir?

 Aforoz etmek; Hristiyan olan bir kişinin mensup olduğu dini topluluktan, din görevlisi tarafından çıkarılması, kovulması, dışlanması olarak değerlendirilmektedir.