Sözlük Ostomi Nedir, Neden Olur? Ostomi Çeşitleri Nelerdir?

Ostomi Nedir, Neden Olur? Ostomi Çeşitleri Nelerdir?

12.09.2022 - 17:15 | Son Güncellenme:

Tıbbi terimlerden biri olan ostomi bağırsak bölümünde gerçekleşen faaliyetlerden biridir. Kalın bağırsak tarafından dışkının dışarıya atılması için bağırsakta gerçekleşen açılma olayıdır. Bu açılma olayı ile beraber dışkı daha ileri taraflara gitmeden atılmaktadır. Bağırsak bölümünde bulunan cildin ağızlaştırılması şeklinde de ifade edilir. Tıbbi anlamda farklı çeşitleri bulunmaktadır. Genel ifade ile dışkının kalın bağırsakta bulunan torba içerisinde toplanması olayıdır. Ostomi nedir, neden olur ve ostomi çeşitleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ostomi Nedir, Neden Olur Ostomi Çeşitleri Nelerdir

Ostomi karın bölgesinde bulunan cildin ağızlaştırılması olarak bilinmektedir. Farklı seviyelere göre de isimleri bulunmaktadır. Her ostomi çeşidinin farklı görevi vardır. Makat bölgesinden dışkının atılmasını sağlayan vücut faaliyetlerinden biri olarak bilinmektedir. Ostomiler bağırsak bölgesinde faaliyet göstermeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

 Ostomi Nedir ve Neden Olur?

 Ostomi kalın bağırsakta bulunan bağırsağın torba ile bağlanması durumudur. Farklı seviyelerine göre isimler verilmektedir. Kalın bağırsak cildinin ağızlaşmasını sağlar ve bu şekilde bağırsaklardan dışarıya dışkının atılmasına neden olur. Ostomi seviyeleri ise karın ön duvar ağzı ve bağırsak ön duvar ağzı etrafındaki gerçekleşen olayları en iyi anlatma şeklidir.

 Ostomi Çeşitleri Nelerdir?

 Ostomi çeşitleri seviyelerine göre belirlenmektedir. Buna göre ostomi karın bölgesinde bulunan ön duvar ağızlaşması olarak bilinmektedir. Kolostomi ise kalın bağırsakta bulunan ön duvar anlamlarına gelmektedir. Ostomi çeşitleri kişinin bağırsak faaliyetlerine göre belirlenmektedir. Üstelik her seviye makat ile bağırsak arasındaki torbanın faaliyetlerini de etkilemektedir.