Sözlük Özel İletişim Vergisi Nedir, Neden Alınır? Özel İletişim Vergisi Neleri Kapsıyor?

Özel İletişim Vergisi Nedir, Neden Alınır? Özel İletişim Vergisi Neleri Kapsıyor?

12.09.2022 - 17:18 | Son Güncellenme:

ÖTV ürünler ve mal üzerinden belirli oranlarda alınan harcama vergisi şeklinde adlandırılır. Uzun ismi ile Özel Tüketim Vergisi olarak da bilinen ÖTV 2002 yılında kabul edildi. ÖTV, günümüzde pek çok mal ve hizmet için uygulanan ve ÖTV uygulanmayan istisnalar da bulunur. Özel iletişim vergisi nedir, neden alınır sizler için derledik.

Özel İletişim Vergisi Nedir, Neden Alınır Özel İletişim Vergisi Neleri Kapsıyor

 1999 yılında Özel İletişim Vergisi alınmaya başladı. ÖTV vergisi, günümüzde pek çok mal ve hizmetten alınıyor.

Haberin Devamı

 Özel İletişim Vergisi Nedir?

 ÖTV vergisi, Telgraf ve Telefon Kanunu'na göre alınan Özel İletişim Vergisi; bu kurumdan ruhsat veya genel izin almak ya da telekomünikasyon kurumuyla görev ya da imtiyaz sözleşmesi imzalayarak telekomünikasyon alt yapısı kurarak işleten ya da bir çeşit telekomünikasyon hizmeti veren işletmecilerin mobil telekomünikasyon işletmeciliği kapsamında bulunan tesis, nakil, devir ve haberleşme hizmetleri, televizyon ve radyo yayınlarının uydu platformu ve iletilmesi ile ilgili hizmetleri ve diğer farklı telekomünikasyon hizmetlerinden alınabilecek bir çeşit vergi türüdür.

 ÖİV Vergisi Neden Alınır?

 ÖİV Vergisi, günümüzde pek çok mal ve hizmetten alınıyor. ÖİV; mesajlaşma, konuşma, internet gibi hizmetlere de uygulanır.

Haberin Devamı

 Özel İletişim Vergisi Neleri Kapsıyor?

 Özel iletişim vergisi, iletişi sağlayan pek çok araçtan temin edilir. Fakat bazı telekomünikasyon şirketleri, bunu müşterilerine yansıtmayabilir. Özel İletişim Vergisi şu mal ve hizmetlerden alınır;

Lüks taşıtlar,

Alkol, tütün, kürk vb.

Akaryakıt ve yağ türevli ürünler

Beyaz eşya