Eğitim Spinning Nedir, Nasıl Yapılır? Spinning Kaç Dakika Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Spinning Nedir, Nasıl Yapılır? Spinning Kaç Dakika Yapılır, Faydaları Nelerdir?

01.04.2021 - 01:45 | Son Güncellenme:

Spinning dilimize İngilizceden geçmiş bir spor terimidir. Özellikle günümüzde farklı spor teknik ve yöntemleri araştıran sporseverler tarafından oldukça merak edilmektedir. Ayrıca pek çok televizyon ve internet kanalında, spor salonunda uzmanlar tarafından Spinning dersleri verilmekte ve isteyenler bilgilendirilmektedir. Spinning nedir, nasıl yapılır? Spinning kaç dakikada yapılır ve faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Spinning Nedir, Nasıl Yapılır Spinning Kaç Dakika Yapılır, Faydaları Nelerdir

Küresel anlamda yapılan araştırmalara göre kilo problemi her on kişiden dördünde görülmektedir. Bunun en büyük nedeni düzensiz beslenme ve günlük hayatın stresli yoğunluğudur. İşte bu gibi problemlerde Spinning gibi egzersiz ve teknikler oldukça sık kullanılmaya ve tanınmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı

 Spinning Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Spinning, özel bir bisiklet yardımı ile gerçekleştirilen spor aktivitesidir. Bu bisiklet dışarıda gördüğümüz bisikletlere benzese de onlardan özellik bakımından oldukça farklılık gösterir. Spinning bisikletinin farklı hız ayarları ve farklı eğim özellikleri vardır.

 Spinning bisikleti ev ortamı ve dışarı aktiviteleri için değişik çeşitlerde olmaktadır. Bu aktivite evde ve spor salonlarında yapılabildiği gibi daha çok açık havada, birden fazla kişiyle, yokuş eğimli yerlerde gerçekleştirilmektedir. Özellikle kilo problemi olan bireyler tarafından tercih edilen Spinning hızlı kilo verme tekniklerindendir.

 Spinning yapacak olan kişilerin her hangi bir kalp rahatsızlığının olmaması gerekir. Çünkü Spinning kalp atışlarının hızlanmasını sağlayan bir aktivitedir. Ayrıca her hangi bir sağlık problemi olan bireylerin uzman onayı aldıktan sonra bu aktiviteye başlaması oldukça önemlidir. Spinning ise şu şekilde yapılır; önce hafif tempo pedal çevrilmesi ile başlanır, ısındıktan sonra pedal hızı ve eğim arttırılır.

Haberin Devamı

 Yüksek tempo da Spinning devam ederken kişi kalçayı oturaktan havaya kaldırarak pedalları çevirmeye devam eder. En son ise tempo yavaş yavaş azaltılarak durulur. Spinning çalışmasının ne kadar sürede yapılacağı, kişilerin sağlık durumu ve dayanıklılık süresine göre değişmektedir.

 Spinning Faydaları Nelerdir?

 Spinning çok etkili bir spor tekniğidir. Özellikle doğa ile yapılan Spinning çalışmaları kişilere oldukça fayda sağlamaktadır. Spinning çalışmasının bireylere etkileri şunlardır;

Vücut kitle endeksinin korunmasını sağlar,

Aşırı kilolu bireylerin kontrollü ve sağlıklı kilo vermesine fayda sağlar,

Kilo bakımından zayıf olan bireylerin, diyetisyen desteği ile beraber sağlıklı kilo almalarına yardımcı olur.

Vücut direncini arttırır.

Metabolizmayı güçlendirir.

Dayanıklılığı arttırır.