Eğitim Taze Zencefil Nasıl Saklanır? Zencefili Taze Tutmanın Yolları Nelerdir?

Taze Zencefil Nasıl Saklanır? Zencefili Taze Tutmanın Yolları Nelerdir?

07.06.2021 - 09:34 | Son Güncellenme:

Taze besinlerin tazeliğini bozmadan saklamak için belirli koşullara dikkat edilmesi gerekmektedir. Taze zencefil de saklamak koşullarına özen gösterilmesi gereken bir besin olarak ifade edilebilir. Taze zencefil nasıl saklanır? Zencefili taze tutmanın yolları nelerdir? Aldığınız taze zencefillin tazeliğini koruması için çeşitli yöntemleri derledik.

Taze Zencefil Nasıl Saklanır Zencefili Taze Tutmanın Yolları Nelerdir

Taze zencefil ilk alındığında tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak elinizde kalan zencefilleri de tazeliğini bozulmadan bir süre saklamanız mümkün olmaktadır. Doğru saklama tekniklerini kullanarak taze zencefilinizi daha uzun bir süre taze olarak saklamanız da mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Taze Zencefil Nasıl Saklanır?

 Taze zencefili kabuklarını soymadan daha uzun süreli olarak saklamanız mümkündür. Zencefili bir kağıt havluya veya peçeteye sardıktan sonra buzdolabına koyarak yaklaşık olarak üç hafta kadar saklayabilirsiniz. Taze zencefillin saklanma koşulları zor olduğu için özen gösterilmesi gerekmektedir. Doğru saklama koşullarını uygulayarak üç haftaya kadar tazeliğini koruyabilirsiniz.

 Kabukları soyulmuş olan bir taze zencefili saklamanın en güzel yöntemi ise derin dondurucuya koymak olarak ifade edilebilir. Buzdolabı poşetinin içerisine koyarak derin dondurucuda taze zencefilleri saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabının soğutucu kısmında taze zencefillerinizi saklamak isterseniz naylon poşet içerisinde saklamanız önerilmemektedir.

Haberin Devamı

 Zencefili Taze Tutmanın Yolları Nelerdir?

 Zencefili taze tutmak için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Taze zencefilin alındığında taze olarak tüketilmesi gerekmektedir. Ancak bir zencefili saklamanın en kolay ve en fazla dayanıklı hali kabukları soyulmuş bir halde derin dondurucuda saklamak olarak ifade edilebilir.

 Buzdolabında kabukları soyulmuş halde saklamak istediğiniz taze zencefili cam bir kavanoza koymanız gerekmektedir. Kabukları soyulmamış halde bulunan taze zencefilleri ise kuru bir peçeteye veya bir kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabında saklamanız önerilmektedir. Naylon poşet içerisinde taze zencefillerinizin dayanıklılığı azalmaktadır. Bu yüzden naylon poşet ile buzdolabına koymamanız tavsiye edilir.