Taze

Taze

Son dakika Taze haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Taze gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Taze haber sayfamızda...

Taze

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 15.307 taze haberi bulunmuştur.
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor! Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntem
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor! Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntemZamanla parlaklığını yitiren bardaklar, özellikle bulaşık makinesinde sıkça yıkanan cam ürünler arasında ilk sırada yer alır. Bu matlaşmanın temel nedeni, sudaki kireç oranı ve deterjan kalıntılarıdır. Sert suyla sık temas eden bardaklar, yüzeylerinde zamanla ince bir tabaka oluşturur. Bu tabaka hem ışığı yansıtmaz hem de bardağın pürüzsüzlüğünü bozarak çizikmiş gibi görünmesine neden olur. Ayrıca deterjanın tam olarak durulanmaması da bardakların parlak görünmesini engeller. Bu sebeple, temizlik kadar durulama aşaması da büyük önem taşır.
17.06.2025Bilgi Rehberi
Salatayı tarladan toplamış gibi tazecik yapıyor! Bastırıp 5 dakika bekletin, tadı leziz
Salatayı tarladan toplamış gibi tazecik yapıyor! Bastırıp 5 dakika bekletin, tadı lezizSalatanın taze kalması için yapılacaklar söz konusu olduğunda 1’den fazla hamle öne çıkar. Çoğu zaman onları canlı tutmanın yolu ‘buzdan’ geçse de, ‘buzluk’ bunun için en kötü fikirdir. Peki ama buz iyi gelirken buzluk neden salatalara iyi gelmez? Yeşillikleri yaşatan ve onları ilk günkü gibi taptaze tutan işlemleri haberimizde anlattık!
17.06.2025Püf Noktası
Salça küflenmesini önleyen teknik! Üzerini kaplayacak şekilde serpiştirin
Salça küflenmesini önleyen teknik! Üzerini kaplayacak şekilde serpiştirinEvde hazırlanan ya da marketten alınan domates ve biber salçaları, uygun koşullarda saklanmadığında kısa sürede küflenebilir. Bu durum hem salçanın lezzetini bozar hem de sağlık açısından risk oluşturur. Küflenme, genellikle nemli ortam, hava ile temas ve sıcaklık değişimleri gibi faktörlerden kaynaklanır. Özellikle açıldıktan sonra buzdolabında saklanmayan salçalar, birkaç hafta içinde yüzeyinde beyazımsı, yeşilimsi lekelerle karşılaşabilir. Ancak bazı basit ve doğal yöntemlerle bu sorunu kolaylıkla önlemek mümkündür.
16.06.2025Bilgi Rehberi
Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyorEge Bölgesi’nin bereketli topraklarından sofralara uzanan şevketi bostan, hem lezzeti hem de şifalı özellikleriyle mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Papatyagiller familyasına ait bu yabani ot neredeyse her çeşit yemekte kullanılıyor. İşte şevketi bostanın nasıl saklanacağına dair detaylı bilgiler.
16.06.2025Püf Noktası
Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifiYaz mevsiminin enerjisi ve sıcaklığı, sofralarımıza hafif, ferah ve lezzet dolu tatlar taşımayı adeta bir zorunluluk haline getirir. Bu tatlardan biri de, limonun ferah aromasıyla hazırlanan limon dolgulu mini tartlar. İşte yaz günlerinin vazgeçilmezi olan nefis tartların tarifi.
16.06.2025Püf Noktası
Maydanoz almaya son! Cam kenarında bile yetişiyor, tek başına coşuyor
Maydanoz almaya son! Cam kenarında bile yetişiyor, tek başına coşuyorC vitamini, K vitamini ve folik asitin yanı sıra önemli mineraller içeren maydanoz mutfakların olmazsa olmazıdır. Birçok yemek için kullanılan maydanozu her seferinde satın almak yerine kendiniz yetiştirmeyi deneyin. Peki evde maydanoz nasıl yetiştirilir?
16.06.2025Püf Noktası
Çayın acısını alan yöntem! Demlerken mutlaka bu tekniği uygulayın
Çayın acısını alan yöntem! Demlerken mutlaka bu tekniği uygulayınÇay, Türkiye’de günün her saatine eşlik eden vazgeçilmez bir içecek. Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı, dost sohbetlerinin vazgeçilmez eşlikçisi ve yorgunluk anlarının en iyi eşlikçisi olan çay, ne yazık ki bazen acı bir tatla keyfimizi kaçırabiliyor. Oysa doğru tekniklerle demlenen çay, yumuşak içimli ve aromatik olabilir. Bu yazıda, çayın acılaşmasını engelleyen doğal yöntemi ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaşıyoruz.
16.06.2025Bilgi Rehberi
Böyle silinen cam asla leke tutmuyor! Su izi bırakmayan cam silme yöntemi
Böyle silinen cam asla leke tutmuyor! Su izi bırakmayan cam silme yöntemiCam silmek çoğu kişi için ev temizliğinin en zahmetli aşamalarından biri olabilir. Özellikle silinen camda kuruduktan sonra kalan su izleri ve lekeler, tüm emeği boşa çıkarabilir. Ancak doğru tekniklerle ve doğal malzemelerle cam silmek, hem pratik hem de kalıcı çözümler sunabilir. Üstelik bu yöntemlerle silinen camlar uzun süre parlaklığını korur ve tekrar silmeye gerek kalmadan günlerce temiz kalabilir.
16.06.2025Bilgi Rehberi
İlk kez anne olmuştu! Günler sonra paylaştı: Hayatımdaki en büyük hediyemsin
İlk kez anne olmuştu! Günler sonra paylaştı: Hayatımdaki en büyük hediyemsinSurvivor yarışmasıyla tanınan Sahra Işık Aybirdi, ilk kez anne olmanın mutluluğunu yaşıyor. Taze anne, sosyal medya hesabından bebeğiyle ilgili duygusal bir paylaşım yaptı.
17.06.2025Cadde
Günlük Burç Yorumları: 16 Haziran 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor?
Günlük Burç Yorumları: 16 Haziran 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor?16 Haziran 2025 burçlar için yeni fırsatlar ve zorluklarla dolu bir gün olabilir. Aşk, kariyer, sağlık ve finans gibi önemli alanlarda burç yorumlarınızı inceleyerek bugünün size neler getireceğini öğrenebilirsiniz. Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçları için astrolojik analizler, gün boyunca karşılaşabileceğiniz durumlarla nasıl başa çıkmanız gerektiği konusunda size rehberlik ediyor.
15.06.2025Bilgi Rehberi
Çöpe değil buzluğa atın! Bir tutam tuz tazeliğini koruyor
Çöpe değil buzluğa atın! Bir tutam tuz tazeliğini koruyorEvinizde tüketmekte zorlandığınız birçok ürünü buzluğa atıp bir sonraki sefere kadar taze tutabilirsiniz. Dereotları da bunlardan bir tanesidir. Fakat dereotlarını buzluğa atarken dikkatli olmanız gerekir. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir tutam sofra tuzu!
15.06.2025Püf Noktası
Yaza özel atölyeler
Yaza özel atölyelerUSLA’da gastronomi eğitimleriGastronomi alanında eğitim veren USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi), bol alternatifli ve renkli programları ile 2025 yaz dönemine başlıyor...
14.06.2025Pazar
Süt mısırı suyla haşlamayın! Yumuşacık süt mısır haşlama yöntemi
Süt mısırı suyla haşlamayın! Yumuşacık süt mısır haşlama yöntemiSüt mısırı, yaz aylarının vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biridir. Lezzetli, tatlı ve yumuşacık kıvamı ile küçükten büyüğe herkesin sevdiği bu özel mısır türü, doğru yöntemle pişirilmediğinde sertleşebilir ya da lezzetinden çok şey kaybedebilir. Pek çok kişi süt mısırını haşlarken sadece su kullanıyor; oysa bu, mısırın doğal aromasını bastıran ve dokusunu sertleştiren bir yöntem olabilir. Mükemmel sonuç için mısırın kendine has lezzetini ön plana çıkaran doğal ve etkili pişirme tekniklerine yönelmek gerekir.
14.06.2025Bilgi Rehberi
Yanına konunca anında çürütüyor! Buzdolabında yerlerini ayırın, taptaze kalacak
Yanına konunca anında çürütüyor! Buzdolabında yerlerini ayırın, taptaze kalacakMeyvelerinizi uzun süre taze ve lezzetli tutmak mı istiyorsunuz? Özellikle elma ve armut gibi sevilen meyveler, doğru saklama yöntemleriyle haftalarca bozulmadan kalabilir. Ancak bazı meyveler yan yana konulduğunda zararlı etkiler ortaya çıkabiliyor. İşte elma ve armutlarınızı buzdolabında nasıl saklayacağınıza dair tüyolar.
14.06.2025Püf Noktası
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyor
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
14.06.2025Bilgi Rehberi
Bakan Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı: Buradaki büyük potansiyeli görüyorsunuz
Bakan Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı: Buradaki büyük potansiyeli görüyorsunuzTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Türkiye bazında 2024 yılında 448 ton böğürtlen ihracatı var ama bu yıl sadece ilk 4 ayda 427 ton ihracat var. Buradaki büyük potansiyeli görüyorsunuz." dedi.
13.06.2025Gündem
Rengi solan kıyafetleri capcanlı yapan yöntem! İlk günkü gibi oluyor
Rengi solan kıyafetleri capcanlı yapan yöntem! İlk günkü gibi oluyorZamanla giysilerimizin rengini kaybetmesi, hepimizin karşılaştığı can sıkıcı bir durumdur. Özellikle en sevdiğimiz siyah tişörtün griye dönmesi ya da parlak kırmızı bir bluzun soluk pembeleşmesi kaçınılmaz gibi görünür. Bunun temel nedenleri arasında yanlış yıkama alışkanlıkları, deterjan kalıntıları, yüksek sıcaklıkta yıkama ve güneş ışığına uzun süre maruz kalma yer alır. Kumaş liflerinin zarar görmesiyle birlikte boya molekülleri de zamanla çözülmeye başlar ve bu da renk solmasına neden olur.
14.06.2025Bilgi Rehberi
30 bıçak darbesiyle öldürülen Gülden'in annesi: Kızımın yaşı sorulmadı, katilin de sorulmayacak
30 bıçak darbesiyle öldürülen Gülden'in annesi: Kızımın yaşı sorulmadı, katilin de sorulmayacakEdirne'de, E.A.'nın (15) lise bahçesinde 30 bıçak darbesiyle öldürdüğü Gülden Coni'nin (16) annesi Zehra Coni, "Benim kızımın yaşı sorulmadı, katilin de yaşı sorulmayacak. Adalete güveniyoruz, Allah'ın adaletine de güveniyoruz" dedi.
13.06.2025Gündem
Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefisYaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarında hafif, ferah ve lezzet dolu bir tatlı arayışındaysanız, limonlu pasta tam size göre. Taze limonun canlandırıcı aroması ve ağızda dağılan kremasıyla bu pasta, sofralarınıza lezzet katacak.
13.06.2025Püf Noktası
Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyorKış hazırlıkları denince akla gelen ilk şeylerden biri, yazın taptaze toplanan asma yapraklarını uzun süre saklayarak sofralara taşımaktır. Sarma, dolma ya da farklı yöresel lezzetlerde kullanılan asma yaprakları, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak doğru saklama yöntemleriyle hazırlamak oldukça önemli. İşte taktiği.
13.06.2025Püf Noktası
Ter kokusuna doğal çözüm! Koltuk altlarını kupkuru yapıyor
Ter kokusuna doğal çözüm! Koltuk altlarını kupkuru yapıyorSıcak havalarda artan terleme, özellikle koltuk altlarında kötü kokuya neden olabilir. Kimyasal deodorantlar her zaman istenilen sonucu vermezken, doğal yöntemler hem etkili hem de cilt dostudur. Evde kolayca uygulanabilen bu çözümlerle koltuk altlarınızı gün boyu kuru ve ferah tutmak mümkün.
13.06.2025Bilgi Rehberi
Bu besinler buzluğa girdikleri gibi zehir saçıyorlar! Asla buzluğa girmemesi gereken besinler
Bu besinler buzluğa girdikleri gibi zehir saçıyorlar! Asla buzluğa girmemesi gereken besinlerEvde gıda israfını önlemek ve yiyecekleri daha uzun süre saklayabilmek için sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemlerden biri de buzluk kullanımıdır. Ancak her besin buzlukta güvenle saklanamaz. Bazı gıdalar, dondurulduklarında yapısal, kimyasal ve besin değerleri açısından bozulmalara uğrayabilir. Bu da hem sağlık açısından risk yaratır hem de lezzet kaybına neden olur. Özellikle bazı yiyecekler var ki buzluğa girdikleri anda adeta birer zehir bombasına dönüşebilir.
13.06.2025Bilgi Rehberi
Günlük Burç Yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor 13 Haziran 2025?
Günlük Burç Yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor 13 Haziran 2025?13 Haziran 2025, burçlar için yeni fırsatlar ve zorluklarla dolu bir gün olabilir. Aşk, kariyer, sağlık ve finans gibi önemli alanlarda burç yorumlarınızı inceleyerek bugünün size neler getireceğini öğrenebilirsiniz. Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçları için astrolojik analizler, gün boyunca karşılaşabileceğiniz durumlarla nasıl başa çıkmanız gerektiği konusunda size rehberlik ediyor.
12.06.2025Bilgi Rehberi
Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli
Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeliTahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.
12.06.2025Genel Sağlık
Buruşmuş salatalıkları anında canlandırıyor! Bu yöntemle anında taş gibi oluyor
Buruşmuş salatalıkları anında canlandırıyor! Bu yöntemle anında taş gibi oluyorMarket alışverişinden sonra tazecik aldığınız salatalıklar buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra buruşup yumuşamaya başlayabiliyor. Genellikle atılacak ya da kullanılmayacak gibi görülen bu salatalıklar aslında hâlâ kurtarılabilir durumda. Özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle sofraların vazgeçilmezi olan salatalıkların canlılığını kaybetmesi hem israfı hem de tat kaybını beraberinde getiriyor. Neyse ki, bu duruma doğal ve pratik bir çözüm var.
12.06.2025Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Taze ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.