Eğitim TEOG birinci dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

TEOG birinci dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

27.12.2015 - 22:35 | Son Güncellenme:

2015-2016 eğitim-öğretim hayatı birinci dönem TEOG sınav sonuçları hala açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı konusunda net bir bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı en kısa sürede açıklanacağı tahmin ediliyor. Devamı haberimizde..

TEOG birinci dönem sınav sonuçları açıklandı mı

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sınavı bu dönem 25 - 26 kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Öğrenciler bu sınav sonuçlarına göre lise tercihlerini gerçekleştirecekler. Aldıkları puana göre de bir lise de öğrenim hayatını devam ettirecekler. TEOG sınavına giren öğrenciler artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği TEOG sınavı her sene güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 dönem olarak gerçekleştirmektedir. Bu dönem TEOG sınavı 25 - 26 kasım tarihleri olmak üzere 2 günde gerçekleştirildi. Geçerli bir sebebi olarak bu sınava giremeyen öğrenciler için ise Milli Eğitim Bakanlığı 10-11 aralık tarihlerinde mazeret sınavı gerçekleştirmiştir. Bu sınavı da tamamladıktan sonra sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG sınavı 2 gün olarak yapılmaktadır. İlk gün yapılan sınavda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girersiniz. Her sınav 40 dakika sürmektedir. Sınav bittikten sonra da diğer sınav başlayana kadar da 20 dakikalık bir teneffüs süreniz vardır. Yani her saat başı sınava giriş yerlerinizde bulunmanız gereklidir. Saat 9da başlayan TEOG sınavı saat 12 de tamamen sona ermektedir. TEOG sınavının ikinci gününde ise Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarına girersiniz. Her bölümde 20 şer soru bulunmaktadır. Her bölüm için de 40 dakikanız bulunmaktadır. Bu sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu yüzden öğrencilerin boş bırakmamaları gereklidir.

Haberin Devamı

TEOG mazeret sınavı da yapıldıktan sonra artık öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Artık sınav sonuçları eskisi gibi aylar sonra açıklanmıyor. Gelişen internet teknolojisi sayesinde sınavdan çok kısa bir süre sonra sınav sonuçları açıklanmaktadır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler internet üzerinden kolaylıkla sınav sonuç bilgisine ulaşabilir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine giriş yaparak sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra üst taraftaki bölümlerden sınavlar seçeneğini seçmelisiniz. Açılan seçeneklerden orta öğretim kurumlarına geçiş sistemi duyuruları seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfanın sağ tarafında bulunan ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğü bölümünü seçmelisiniz. TEOG sınavı ile ilgili tüm haber ve duyurulara bu bölümden ulaşabilirsiniz. Haberler kısmında yer alan 25 - 26 kasım 2015 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 1.dönem merkezi ortak sınav soru kitapçıkları yayımlanmıştır seçeneğini seçtiğiniz zaman girmiş olduğunuz sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Duyurular kısmında ise TEOG sınavı ile ilgili önemli bir duyuru yer almaktadır. 25 - 26 kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavının fen ve teknoloji dersi A kitapçığında 13. soru B kitapçığında 19. soru C kitapçığında 18. soru ve D kitapçığında 15. soru yanlış olduğu için iptal edilmiştir. Sınava giren tüm öğrencileri bu sorusu doğru olarak sayılacaktır.