Eğitim Üniversiteli yurtlara dönüyor

Üniversiteli yurtlara dönüyor

01.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversiteler, yarın açılıyor. Öğrenciler de yurtlara yerleşmeye başladı. Öğrencilerin bir kısmı 25 Eylül’den itibaren yurtları doldururken bazıları ise tatilini son gününe kadar kullanmayı tercih etti.

Üniversiteli yurtlara dönüyor

OZAN ÖMER KADÜKER  - İstanbul’daki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarını gezerek Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin dönüşlerine tanıklık ettik. Geçen dönemin online olması ve açılış tarihlerinin ertelenmesi nedeniyle 9 aydır üniversitelerinden ve arkadaşlarından uzakta olan öğrenciler tekrardan yüz yüze eğitime başladıkları için mutluydular. Üst sınıflardakiler kampüslerini ve arkadaşlarını özlediklerini kaydederken bu yıl ilk defa üniversiteli olanlar ise yurtlarını ve İstanbul’u tanımaya çalıştıklarını söylediler. Öğrenciler bir taraftan da harçlıkları yetmezse ek gelir için ne yapabileceklerini araştırdıklarını dile getirdiler. Görüşler şöyle: 

Haberin Devamı

Şehri tanıyorlar 

Hanife Gül Oda: Kocaeli’den geliyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği okuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurduna da hak kazandım ama üniversiteme yakın diye KYK yurdunu tercih ettim.  

İrem Çelik: İç mimarlık öğrencisiyim. Yurtta sadece akşam giriş saatlerinin çok erken olması nedeniyle bazen sorun yaşıyorum ama onun dışında yeri, konforu güzel. Bölümümün getirdiği masrafları da hesaba katınca İstanbul’da aylık 10 bin TL masrafım oluyor. O yüzden ek işler yapıyorum. 

Gizem Alptekin: Psikoloji öğrencisiyim. Afyon’dan geldim. KYK yurtlarında bazen yemekler güzel olmuyor ama Şişli gibi bir yerde 570 TL’ye konaklamak imkânsız. Öğrenci olarak başka giderlerimiz de var. Sadece yemeğe 4 bin TL gidiyor. Aylık en az 6-7 bin TL harcıyoruz. O yüzden garsonluk, hosteslik gibi ek işler yapıyorum.