Eğitim Üniversiteyi kazandılar ama binasız kaldılar

Üniversiteyi kazandılar ama binasız kaldılar

28.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi binası deprem riski nedeniyle boşaltıldı. Üniversiteler ekim ayında açılıyor. Ancak 4000 öğrencinin eğitim alacağı yeni bina hâlâ belirlenmedi.

Üniversiteyi kazandılar ama binasız kaldılar

OZAN ÖMER KADÜKER- Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi binasının deprem riski nedeniyle boşaltılmasına karar verildi. Üniversitelerin açılmasına 1 aydan az süre kalmasına rağmen 4000 öğrencinin eğitim alacağı yeni bina hâlâ belirlenemedi. Ara sınıftaki öğrenciler, bilgi kirliliğinden şikâyetçiyken bu yıl fakülteyi kazanan 440 öğrenci yaşanan belirsizlikten haberdar bile değil.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ MI, ÇORLU MU?

Fakülte yetkililerine, 25 Ağustos Cuma günü hangi binada eğitime başlanacağını sorduk. Binada ders yapılmayacağının kesin olduğunu ancak Tekirdağ merkezdeki kampüste mi yoksa Çorlu’da mı kalınacağının netleşmediğini söyledi.

Fakültenin sitesinden önceki akşam yapılan duyuruda ise “2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz Çorlu’da eğitimlerine devam edeceklerdir. Yeni eğitim öğretim mekânlarımızla ilgili detaylı bilgiler, ilerleyen günlerde yerleşim planları tamamlandığında duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi. Çorlu’da eğitime devam edileceği netleşmiş olsa da binayla ilgili belirsizlik sürüyor.

YURT AYARLAYAMADILAR

Önceki güne kadar üniversiteden net cevap alamayan öğrenciler, ev, yurt ayarlayamadılar. Konuyla ilgili görüş aldığımız veli Gülay Beygirci “Çocuğum 3. sınıfta okuyor. Binanın Tekirdağ merkezindeki ana kampüse alınacağı söyleniyordu. Bu durumda 1 saatlik yol vardı. Belirsizlik nedeniyle öğrenciler ev, yurt ayarlama konusunda zorluk yaşadılar. Şimdi son kararla en azından Çorlu’da olacağı kesinleşmiş oldu” dedi. Fakülteden bir öğrenci ise “Bu kadar uzun süreye rağmen hangi ilçede okuyacağımız bile belli değildi. Şimdi ilçe belli ama hangi binada eğitim alacağız? Yeni bina mı yapılıyor, farklı bir binaya mı taşınacağız, konteynerde mi eğitim alacağız? Herkes bir şey söylüyor ama kimse gerçeği bilmiyor. Bir an önce belirsizlikler giderilmeli. Yeni kaydolacak öğrenciler de ne yapacağını bilmiyor” diye konuştu.