Eğitim Uzay Mekiği Nedir, Ne İşe Yarar? Uzay Mekiğinin Görevleri Nelerdir?

Uzay Mekiği Nedir, Ne İşe Yarar? Uzay Mekiğinin Görevleri Nelerdir?

10.06.2022 - 00:59 | Son Güncellenme:

Uzay mekikleri astronot ya da kozmonotları uzaya taşıyan ve deney yapmasını sağlayan araçlardır. Peki, uzay mekiği nedir, ne işe yarar? Uzay mekiğinin görevleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Uzay Mekiği Nedir, Ne İşe Yarar Uzay Mekiğinin Görevleri Nelerdir

Her ülkenin uzay insanlarını dünyanın yörüngesine taşıyan ve burada incelemeler yapmasını sağlayan araçlar uzay mekikleridir. Gelişen teknoloji ile birlikte her geçen zaman daha farklı yapılara sahip olarak uzaya fırlatılmaktadırlar.

Haberin Devamı

 Uzay Mekiği Nedir?

 Genel olarak insanları uzaya taşıyan ve dünyanın çevresinde incelemeler yapılmasını sağlayan araçlar uzay mekiği olarak bilinir. Bu kişiler astronot ya da kozmonot gibi isimler eşliğinde bilinirler. Genelde ince uzun bir yapıya sahiplerdir ve dikine kalkış sağlarlar. Belli başlı görevlerin yerine getirilmesi, incelemeler yapılması ve deneylerin gerçekleşmesi konusunda tam donanıma sahiplerdir.

 Uzay Mekiği Ne İşe Yarar?

 Uzay mekiği astronotları veya kozmonotları uzaya çıkaran araçlardır. Adeta bir bilim laboratuvarı gibi Tam kapsamlı bir yapıya sahiplerdir. Aynı zamanda uzay mekiğinde bulunan kişi ve kişilerin aylar boyunca yaşamasına olanak tanıyan bir yapısı bulunur. Böylece dünyanın çevresinde ve daha ileriki noktalarda, yani uzayda gerçekleşecek görevleri yerine getirmede yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Uzay Mekiğinin Görevleri Nelerdir?

 Bilim insanlarını uzayı çıkarmak ile birlikte gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak için uzay mekikleri kullanılır. Bilim adına farklı teçhizatları ve bilim insanlarını taşıyan bir araçtır. Bu bağlamda uzay mekikleri uzaya çıktığı zaman birçok farklı görevi yerine getirir.

 - Uzayda deney yapılmasına imkan tanır.

 - Uzayda inceleme olanağı verir.

 - Uydu ve benzeri büyük yükleri yörüngeye taşır.

 - Pek çok donanım ve teçhizat ile astronotları taşır.

 - Uzun bir süre dünya çevresinde veya uzayın herhangi bir noktasında yaşam alanı yaratır.

 Böylesi önemli görevleri kapsamında dünyanın farklı bölgelerinden uzay mekikleri kalkış yapar. Evreni keşfetmek amaçlı en önemli araçlardır.