Eğitim Web Ne Demek? Web Sayfası, Web Sitesi Ve Web Browser Ne Anlama Gelir?

Web Ne Demek? Web Sayfası, Web Sitesi Ve Web Browser Ne Anlama Gelir?

27.02.2021 - 03:57 | Son Güncellenme:

Web internet dilinde en sık görülen kelimelerden bir tanesidir. İngilizce olması bakımından dolayı tüm dünyada kullanılmaktadır. Evrensel olduğundan tüm dünyada aynı isimler kullanılır. Yani genelde çevirisi değil orijinal İngilizce hali kullanılır. Anlamı bilinirse kullanımı daha da artabilir. Bu nedenle web ne demek gibi soruları sizler için derledik.

Web Ne Demek Web Sayfası, Web Sitesi Ve Web Browser Ne Anlama Gelir


Web sitesi www yani internet adresinden gelmektedir. Www'nin açılımı world wide web'dir. Buradaki web de bir dünyayı saran ağ gibidir. Kullanımı bakımından da internetin orijinal dilindedir.

Web Ne Demek?

Web kelimesi Türkçe çevirisi bakımından ağ demektir. Bu kelime kumaş dokusundan esinlenerek bilgisayardaki ağı tanımlamak için kullanılmıştır. Web kısacası bir internet servisidir. Bu internette bulunan her bir görüntü, ses ya da dosya webler sayesinde görüntülenir.

Web Sayfası, Web Sitesi ve Web Browser Ne Anlama Gelir?

Web sayfası web yardımı ile açılan her bir penceredir. Siteler de web yardımı ile açıldıklarından web sitesi olarak adlandırılır. Web browserlar internette arama yapılabilmesine yardım eden her türlü tarayıcıdır. Web kısacası internette her yerdedir.