Eğitim Xps Nedir, Ne İşe Yarar? Xps Nerelerde Kullanılır?

Xps Nedir, Ne İşe Yarar? Xps Nerelerde Kullanılır?

17.01.2022 - 03:41 | Son Güncellenme:

XPS sıklıkla merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından önemli olan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan XPS nedir ne işe yarar öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. XPS nedir, ne işe yarar? XPS nerelerde kullanılır tüm detaylarıyla derledik.

Xps Nedir, Ne İşe Yarar Xps Nerelerde Kullanılır

XPS ısı yalıtımının yapılması için homojen yapıda üretilen ve nemden etkilenmeyen köpüklü malzemelerdir. Diğer tüm ısı yalıtımı malzemeleri ile karşılaştırıldığında XPS su geçirmediği için her zaman daha fazla tercih edilmektedir.

XPS Nedir, Ne İşe Yarar?

XPS bir ısı yalıtım malzemesidir. Homojen bir yapıya sahip olan XPS ısı yalıtımı için üretilen bir köpük malzemedir. XPS kullanılan alanlarda ısı yalıtımı yapılmış olur ve nemden hiçbir şekilde etkilenme olmaz. Aynı zamanda su geçirmez özelliği olan XPS endüstride, çatılarda, şantiyelerde, ara bölme duvarlarında ve soğuk hava depolarında kullanılmaktadır.

XPS kullanıldığı yere ısı yalıtımı yapılmasını sağlayan bir malzemedir ve su geçirmez özelliklere sahiptir. XPS bir mantolama malzemesidir ve köpük bir levha şeklindedir. Su geçirmediği için genelde dış cephelerde tercih edilir.

XPS Nerelerde Kullanılır?

XPS bir yalıtım malzemesidir ve çatılarda, soğuk depolarda, endüstride ve şantiyelerde kullanılır. Su geçirmediği ve neme dayanıklı olduğu için özellikle ısı yalıtımı amacıyla kullanılmaktadır. XPS köpüklü malzemelerdir ve diğer tüm ısı yalıtımı malzemelerine göre ne fazla tercih edilenidir. Homojen bir hücre yapısına sahip olan XPS Ekstrude Polistren malzemeler anlamına gelir.