Eğitim Yeter ki kızlar okusun

Yeter ki kızlar okusun

04.05.2010 - 10:15 | Son Güncellenme:

Van’ın Başkale İlçesi Kaymakamı Yunus Kalaycı, okula gidemeyen veya eğitimini yarıda bırakmış kızlar için kolları sıvadı.

Yeter ki kızlar okusun

Kaymakam Kalaycı’nın başlattığı çalışmalar kapsamında, öğretmenler önceden tespit ettikleri kızları ve ailelerini ikna edebilmek için evleri tek tek dolaşıp, hem öğrencilerle hem de aileleri ile görüşüyor. İkna çalışmalarından olumlu sonuçlar alındığını belirten Kaymakam Kalaycı, “Şuana kadar 200 öğrenciden fazlası yeniden okula kazandırıldı. Yeter ki kızlar okusun, biz her türlü desteğe hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Başkale Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yadımcısı Özlem Yılmaz, öğretmenler Zehra Öz, Hayriye Gülay Uncuoğlu, tespit ettikleri Sıdıka Demir’in evine gitti. Öğretmenler ilköğretim 7'inci sınıfta okulu bırakan 14 yaşındaki Sıdıka Demir’in okuluna devam etmesi için ailesiyle görüştü. Demir, okula gitmek istediğini ve okula giden kızları da gördüğünde eziklik hissettiğini söyledi. Okulu bırakmasının tek nedenin Başkale’deki olumsuz şartlar olduğunu belirten Demir, “Öğretmenlerim benim okula gelmemi istiyorlarsa her şeye rağmen okula gideceğim” dedi. Eve gelen öğretmenler de Sıdıka’nın böyle bir karar vermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini, tek arzularının diğer kızların da böyle kararlar alması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘KIZLAR OKUSUN HER DESTEĞE VARIM’

Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı, Başkale’de Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptıkları çalışmalar sonucu, gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde okulu yarıda bırakan ya da okula hiç gitmeyen öğrencileri saptadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bu öğrencilerin okula yeniden kazandırılması için her okul bir ekip hazırlayarak evlere ikna turlarına çıkıyor. Bu ikna turlarında şimdiye kadar gerçekten olumlu sonuçlar aldık. Ve şu ana kadar 200 öğrenciden fazla yeniden okula kazandırıldı. Okula yeniden kazandırılan öğrencilerimiz için biz de kaymakamlık olarak Okul kıyafeti, kırtasiye ve okul servislerini gideriyoruz. Şahsım olarak bütün çocuklarımızın okuması için her desteğe hazırım” dedi.