Eğitim YGS puan hesaplama nasıl yapılır?

YGS puan hesaplama nasıl yapılır?

12.03.2016 - 21:50 | Son Güncellenme:

YGS puan hesaplama 13 Mart 2016 Pazar günü sınava girecek öğrenciler için oldukça önemlidir. YGS puan hesaplamanızı nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz. YGS hakkında tüm detayları sizler için derledik...

YGS puan hesaplama nasıl yapılır

Lise eğitimini tamamlayıp üniversite okumak isteyen öğrenciler, ya da okuduğu bölümü sevmeyip başka bir üniversitede okumak isteyen öğrenciler, üniversite eğitimini tamamlamış olup yeniden okumak isteyen öğrenciler YGS sınavına girmeleri gereklidir. YGS yani yüksek öğretime geçiş sınavı üniversitelere giriş sınavının ilk bölümüdür. 2010 yılından itibaren üniversitelere giriş sınavı 2 bölüm olarak gerçekleştirilmektedir. İlk bölüm YGS bölümü her yıl mart ayı civarlarında gerçekleştirilmektedir. Bu sınavda her bölüm bulunmaktadır. Her öğrenci bu sınava girmesi gereklidir. İlk bölüm konularından oluşan bu sınavda Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimleri derslerinden sınava girersiniz. Her dersten 40 soru olmak üzere toplam 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi ise 160 dakika yani 2 saat 40 dakikadır. Öğrenciler sınava girdikten sonra hiç çıkmadan sınav sorularını cevaplamaları gereklidir.

Haberin Devamı


YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS sınavı her yıl mart ayının 2. pazarı gerçekleştirilmektedir. Sınava girmek isteyen öğrenciler başvuru süresi boyunca başvurularını internet üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurularını gerçekleştiren öğrenciler sınav ücretlerini de yatırmaları gereklidir. Öğrenciler sınav ücretlerini bankamatiklerden yatırarak başvurularını tamamlamış olurlar. Sınava girecek olan öğrenciler başvurularını tamamlamış olmalıdırlar. 2016 yılı için gerçekleştirilecek olan YGS sınavı bu hafta sonu pazar günü yani 13 mart pazar günü saat 10 da gerçekleştirilecektir. Sınava girecek olan öğrenciler sınav günü gelmeden sınav giriş belgelerini temin etmeleri gereklidir. Sınav giriş belgesini ÖSYM kurumunun internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Sınav giriş belgesi ile birlikte sınava girebilirsiniz.

Sınava girdikten sonra öğrenciler artık sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecektir. Gelişen internet teknolojisi sayesinde artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeden yaklaşık olarak kaç puan alacağınızı öğrenebilirsiniz. Sınavdan sonra bazı televizyon kanalları sınav soru ve cevaplarını yayınlamaktadır. Yada sınavdan sonraki ertesi gün bazı gazetelerden sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Bu soru ve cevaplara bakarak yaklaşık olarak kaç net aldığınızı, hangi bölümden kaç doğru yaptığınızı hesaplayabilirsiniz. Eğer hangi bölümlerden kaç net aldığınızı yaklaşık olarak biliyorsanız YGS puanınızı da hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı


Teknolojinin ve internetin gelişmesinden sonra internet üzerinden bir çok hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. YGS puan hesaplama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplama işlemi için internet üzerinden YGS puan hesaplama internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra her bölümün doğru ve yanlış cevap sayılarını sisteme girmeniz gereklidir. 4 yanlış cevap bir doğru cevabı götürdüğü için sınav sırasında bilmediğiniz soruları boş bırakmayı önerirler. Hesaplama sayfasına YGS Türkçe doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS sosyal bilimleri doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS temel matematik doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS fen bilimleri doğru ve yanlış cevap sayısını girdikten sonra hesapla seçeneğini tıklayarak YGS puanınızı hesaplayabilirsiniz. YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puanlarınızı bu sistem sayesinde öğrenebilirsiniz.