Gündem Eğitimciler meydanlara çıktı!

Eğitimciler meydanlara çıktı!

25.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikası üyeleri, dün yurt genelinde iş bıraktı. Meydanlara çıkan öğretmenler ‘türban’ uygulaması başta olmak üzere eğitim sistemini protesto etti...

Eğitimciler meydanlara çıktı



Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş’e bağlı öğretmenler, hükümetin eğitim politikaları, özlük haklarındaki sorunlar, atamalar, yönetici değişiklikleri ve TEOG yerleştirmelerinde yapılan hataları protesto etmek için dün 1 günlük grev yaptı. 3 sendikanın üyeleri, okullarda 10 yaşında türbana vize veren düzenleme protesto edildi.
Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş, 15 gün önce hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek için ortak bir çağrıyla 24 Eylül’de tüm Türkiye’de 1 günlük grev kararı almıştı. Sendikalara bağlı öğretmenler dün MEB önünde yapacakları açıklamalar için toplu olarak saat 11.00’de Güvenpark’ta toplandı. Ancak ortak taleplerinin yanı sıra bazı konularda görüş ayrılıkları yaşayan sendikalar, açıklama yapmak için MEB önüne toplu olarak değil, sırayla ayrı ayrı yürüdü. Öğretmenlerin hak taleplerinin yanı sıra, son türban düzenlemesi de protestoların gündemini oluşturdu.
Bakanlık önünde toplandılar MEB önünde Türk Eğitim-Sen’li öğretmenler adına açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk da atamalar, özlük hakları, yönetici değişiklikleri gibi konularda değerlendirmelerde bulundu. Koncuk, türban düzenlemesi ile ilgili ise, “Hayırlı uğurlu olsun. Başörtmek Allah’ın emri. ‘İşi ehline veriniz’ ayeti Allah’ın emri değil mi? ‘Kul hakkı ile gelmeyin’ diyen Allah değil mi” sorularını yöneltti.
* İstanbul’da Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, müdür atamalarını, rotasyon adı altından yapılan yer değişikliklerini ve eğitimcilerin sorunlarına dikkat çekmek için Aksaray’dan İstanbul Valiliği önüne yürüdü. İzmir’de Basmane Meydanı’nı dolduran 5 bin öğretmen adına yapılan konuşmada dini kurallara göre değil, bilimsel kurallara göre eğitim yapılması gerektiği vurgulandı.
* Kayseri’de eyleme katılan Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler Kayseri Lisesi önünden Milli Eğitim Müdürlüğü’ne davul-zurna eşliğinde yürüdü. Müdürlük bahçesinde halay çeken ve son atamalara yönelik tepkilerini dile getiren öğretmenler hep birlikte Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’a, “Bilal papucu yarım, çık dışarıya oynayalım” diyerek tempo tuttu.
* Antalya’da Eğitim- Sen üyesi yaklaşık bin öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Eylemde ortaöğretimde türbanı serbest bırakan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğine yönelik tepkiler de dövizlere yansıdı.
* Samsun’da Türk Eğitim- Sen, Eğitim- Sen ve Eğitim- İş sendikalarına üye öğretmenler Valiliğe siyah
çelenk bıraktı.
Gaz fişeğinden yaralandı
* Sinop’ta iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak isteyince, polis gazlı müdahalede bulundu. Çok sayıda öğretmen gazdan etkilenirken, başına gaz fişeği kapsülü isabet ederek yaralanan bir kadın gösterici Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
* Eskişehir’de Türk Eğitim-Sen’in “iş bırakma eylemi” kapsamında yapılan yürüyüş sırasında gruba hitaben “Size rahat batıyor” diye laf atan bir bedensel engelli tarkatlandı.
* Muğla’da Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen taşıdıkları tabutla eylem yaparak, dua edip lokma döktürdü