Gündem Eğitimde umutlar 2018’de

Eğitimde umutlar 2018’de

03.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eğitimle ilgili dileklerin 2018’de gerçekleşmesi umut ediliyor. Öğrenciler, iyi okullarda eğitim almak isterken, öğretmen adayları şubat atamalarını bekliyor. Eğitim sendikaları ve dernekleri ise artık seslerinin daha fazla duyulmasını talep ediyor. İşte 2018 beklentileri...

Eğitimde umutlar 2018’de

Haberin detayları şöyle:

‘Ögretmen ihtiyacı kapatılmalı’

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Eğitim sistemiyle ilgili bütün düzenlemeler paydaşların görüşü alınarak yansıtılmalı. Öğretmen itibarını yeniden sağlamak, öğretmen etkinliğini artırmak için eğitim öğretimde başarının en önemli sebebidir. MEB her türlü tedbiri almalı. Tabii öğretmen ihtiyacımız mutlaka hızla karşılanmalı. Gerekli bütçe ayrılmalı.

Sözleşmeli mülakatlı öğretmenlik uygulaması çifte standarttır. Aynı öğretmenler arasında farklı hukuki normlara tabi öğretmenler maalesef kendilerini ikinci sınıf vatandaş olarak görüyor. İş verimi kalitesi düşüyor. Bütün öğretmenler 4A kadrosuna alınarak eşitlik sağlanmalı.

Bu yıl uygulanacak yeni TEOG sisteminde ciddi tereddütler var, bunlar giderilmeli. Kayıt döneminde yaşayacağımız mağduriyetler, sıkıntılar bugünden görülmeli ve bu yeni TEOG sistemi sil baştan yeniden değerlendirilmeli. MEB, bütün eğitim çalışanlarına sahip çıktığını göstermelidir. Ekonomik ve sosyal olarak bütün eğitim çalışanları hak ettiği konuma gelmeli. Yönetici atamada liyakat ve kabiliyet esas alınmalı.

Torpilli yönetici atamalarıyla Türk milli eğitiminin geldiği nokta bellidir. Türk milli eğitimi bir yere gidememektedir. Becerikli, kabiliyetli ve liyakatli insanlar bulunarak eğitimin tüm kademelerinde dünya görüşlerine bakılmaksızın değerlendirme yapılmalı.

‘Tam gün eğitime geçilmeli’

Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül: 2018’de eğitimin en önemli ihtiyacı olmaya devam edecek konu, eğitimin paydaşları arasında güven ortamının sağlanması olacak. Bunda en önemli rol MEB’e düşüyor. Bakanlığın tüm paydaşları kapsayıcı bir şekilde karar alma ve uygulama süreçlerine davet etmeye başlaması ve görüşleri dikkate alması kritik önem taşıyor. Ulusal Öğretmen Stratejisi’nin uygulanması 2018 için diğer beklentim. Öğretmenlerin güçlenmesi için bir an önce eyleme geçmek gerekiyor. Ayrıca MEB’in zorunlu okul öncesi eğitime ve tam gün öğretime geçme hedeflerine yönelik hızlanması gerekecektir.

Haberin Devamı

‘Burs oranını artıracağız’

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü M. Yıldız Günay: Hedefimiz yarınların aydın Türkiye’sini oluşturacak daha fazla gencimizin eğitimine katkıda bulunmak. 2017’de TEV’e başvuran 50 bin öğrenciden 2 binine burs sağlayabildik, 2018’de amacımız 1/25 oranını çok daha yukarılara çekmek. 2018’de uzaktan eğitim platformlarının artarak önem kazanacağını ve daha geniş kitlelere ulaşacağını düşünüyoruz. 2,5 yıl önce Enocta işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz öğrenme platformumuz TEV Akademi, bursiyerlerimize kişisel gelişim ve teknik eğitim alanlarında uzaktan eğitim fırsatları sunuyor, bu eğitimler, artarak devam edecek.

Haberin Devamı

Eğitimde umutlar 2018’de


Yazarlar