Ekonomi Ekonomi sağlam temellerde

Ekonomi sağlam temellerde

13.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, doların artışını soran kurmaylarına, “Bu ivme böyle gitmeyecek. Hükümetinize güvenin her şey çok güzel olacak. Türk ekonomisi sağlam temellerde” yanıtı verdiği öğrenildi.

Ekonomi sağlam temellerde

Yıldırım, anayasa değişikliğinin TBMM’deki oylamalarına katılmak için haftalık programını boşalttı. Yıldırım, gece geç saatlere kadar süren görüşmeleri yakından takip ediyor. Yıldırım’ın muhalefet kulisinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı sürpriz çay sohbeti, dün sosyal medyanın da gündemindeydi. Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında söylediği, “TV’leri açın mücadele göreceksiniz” sözleri, daha sonra da beraber yaptıkları çay sohbetinin görüntülerinden oluşturulan ve CHP’lilerin Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği, sosyal medyaya yansıyan görüntüler kuliste Başbakan’a da gösterildi.

Haberin Devamı

DEAŞ bitene kadar

Yıldırım, mesaisini Meclis’te sürdürürken, Ak Parti kurmayları ile toplantılar da yaptı. Doların durdurulamayan artışına ilişkin kurmaylarından detaylı bilgi alan Yıldırım, kendisine diğer milletvekillerinden gelen, “doların artışının önüne nasıl geçileceğine” dair sorulara, “Sürecin böyle olacağını daha önceden öngörmüştük. Bu ivme böyle gitmeyecek. Hükümetinize güvenin her şey çok güzel olacak. Türk ekonomisi sağlam temellerde” yanıtını verdiği öğrenildi.

Yıldırım’ın, Irak temaslarını soran bazı vekillere de, “Farklı diplomatik açıklamalar olabilir. Kendi iç kamuoyuna yönelik Irak’tan açıklamalar gelebilir. Biz Başika’dayız, askerimiz Irak hükümeti bilgisi dahilinde görevini yapıyor. DEAŞ gitmeden, çıkmıyoruz, DEAŞ temizlenene kadar da orada olacağız. Sonuna kadar terörle mücadele edeceğiz” yanıtını verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Bombalanan yerleri gezdi

Yıldırım, teklifin 4. maddesinin oylaması sonrasında da TBMM’nin 15 Temmuz’da bombalanan bölümlerinde incelemelerde bulundu. Yıldırım, TBMM’nin müze olarak kullanılacak kısımlarında devam eden restorasyon çalışmalarına ilişkin TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile Ak Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan’dan bilgi aldı.

Meclis’te gergin geçen görüşmelerde verilen arada bazı milletvekillerinin kulisteki televizyonlardan savaş sahneleriyle meşhur Diriliş Ertuğrul dizisini yüksek sesle izledikleri görüldü.