Ekonomi 100 MAĞAZA İLE ‘SAMBA’ YAPACAK...

100 MAĞAZA İLE ‘SAMBA’ YAPACAK...

23.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erkek giyim alanında faaliyet gösteren Avva, Brezilya pazarına açılıyor. Brezilya dışında ABD, Rusya ve İran’da büyüme planları yapan Avva, beş yılda Brezilya’da 100 mağaza açacak

100 MAĞAZA İLE ‘SAMBA’ YAPACAK...

Yurtdışında halihazırda 20 mağazaları olduğunu söyleyen Avva Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, “Türkiye ve bölgemizde markamızı büyütmek için çalışıyoruz. ABD, İran, Rusya ve Brezilya’yı hedef ülkeler olarak belirledik. Yurtdışında franchise ile büyüyorduk. Artık yerel ortaklıklarla büyüme kararı aldık” dedi.
Bu çerçevede Brezilya’da faaliyetlere başladıklarını anlatan Atik, “Öncelikle üç grup belirledik. Bunlar arasında hem toptan hem perakende işi olan bir grupla anlaşmaya yakınız” diye konuştu.
Volkan Atik, bu yıl yüzde 30 civarında büyüdüklerini, yeni açtıkları mağazaların bu büyümede etkili olduğunu söyledi. Atik, 2015’te de yüzde 30-40 büyüme hedeflediklerini anlattı.

Kantarelli geldi
Volkan Atik ayrıca, Mavi Jeans’in ardından Galatasaray Store’ların başında görev alan Nurettin Kantarelli’yi Genel Müdür olarak transfer ettiklerini açıkladı. Avva’ya 6 ay önce geldiğini belirten Nurettin Kantarelli ise, markayı geniş kitlelere daha iyi duyurmayı hedeflediğini söyledi.