Ekonomi 100’üncü yıl anısına Gururla Koleksiyonu

100’üncü yıl anısına Gururla Koleksiyonu

19.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şişecam, 100 yıllık Cumhuriyet’in izlerini yansıttığı Gururla Koleksiyonu’nun lansmanını 17 Ekim akşamı Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirdi.

100’üncü yıl anısına Gururla Koleksiyonu

Şişecam, 100 yıllık Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini ve gelişiminin izlerini cam eserlere yansıttığı Gururla Koleksiyonu’nun lansmanını Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirdi. Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman ile Genel Müdür Görkem Elverici’nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye iş dünyasının önde gelen isimleri ve basın mensupları katıldı.

Haberin Devamı

100’üncü yıl anısına Gururla Koleksiyonu

Yetkin Dikinciler’in Gururla Koleksiyonu’na ait her biri Cumhuriyet tarihinin önemli anlarına işaret eden ürünlerinin hikayesini aktardığı geceye, Kerem Görsev’in özel dinletisi eşlik etti. Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanat tutkunlarının beğenisine sunulan koleksiyonun çoğu sınırlı sayıda üretilen 26 farklı üründen oluşuyor. Sadece 2023 adet üretilen koleksiyon eserlerinden bazıları ve hikayeleri şöyle:

Minnet Saati: Çanakkale Muharebeleri günlerinde Atatürk’ü göğsüne isabet eden şarapnel parçasından koruyan cep saati Gururla Koleksiyonu’nda Cumhuriyet’le harmanladı, yeniden tasarladı. İsmine de Minnet Saati denildi.

İstiklal Mikrofon: Şişecam 10’uncu yılın coşkusunun Atamızın sesinden yankılandığı o mikrofonu, Gururla Koleksiyonu’nda yeniden yorumladı. Çağdaş Cumhuriyeti temsil eden İstiklal mikrofon, ön ve arka yüzünde İstiklal Madalyası’nın izleriyle tasarlandı.

Haberin Devamı

Yankı Gramofon: Cumhuriyet Müzesi’nde sergilenen bir gramofondan ilham alınarak tasarlanan Yankı Gramofon; Cumhuriyet aydınlanmasının sesini, sözünü, nostaljik bir yaklaşımla camın saflığı ile birleştiriyor.