Ekonomi 111.6 milyon dolarlık Türk taşı

111.6 milyon dolarlık Türk taşı

18.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kuvars yüzey üreticisi Belenco’nun yüzde 72.5’i, 111.6 milyon dolar bedelle Güney Koreli Lotte Chemical Group’a satıldı. Satın almayı şirketin Lotte Advanced Materials adlı birimi gerçekleştirecek. 1976 yılında kurulan Lotte Chemical Group petrokimya tesisleri işletiyor.

111.6 milyon dolarlık Türk taşı

Belenco kuvars yüzeyleri üretmek üzere, Manisa OSB’de 19 bin metrekaresi kapalı, 36 bin metrekaresi açık alanda faaliyet gösteriyor. 2011’de Manisa OSB’de açılışı gerçekleşen tesiste, doğal ve kompoze taş teknoloji firması İtalyan Breton S.p.A’nın gelişmiş teknolojisiyle tam otomatik iki hatta 4 holde üretim gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Satışı duyurdu

Belenco firmasının ürettiği kuvars bazlı taşlar da mutfak, banyo, cephe kaplaması gibi alanlarda kullanılıyor.

Satışa yönelik açıklamada bulunan Belenco’nun internet sitesi üzerinde anlaşmayı şöyle duyurdu: “Şirketimiz Güney Koreli Lotte firmasıyla bir ortaklık sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu sözleşmenin yürürlüğe girmesi, Rekabet Kurulu onayına tabidir. Bu işbirliği ile alakalı bazı basın organlarında haberler çıkmıştır. En güncel ve doğru veriler web sitemizden ve tarafımızdan açıklanacaktır. Türk sanayisini, dünya ölçeğinde temsil etmeye devam edeceğiz.”

Belenco, geçen yıl gerçekleştirdiği yeni yatırımla Türkiye’de ilk defa robot kolla uzun damarlı doğal taş görünümlü kuvars yüzeyler üretmeye başladı. Şirket, yaklaşık 50 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Firmanın, müşterileri arasında uluslararası markalar da bulunuyor.

Haberin Devamı

111.6 milyon dolarlık Türk taşı

Farklı ürün çeşitleriyle dünya kuvars yüzeyler pazarına giren Belenco, mekan tasarımcıları tarafından da yakından takip ediliyor. Kuvars yüzeyler doğal ve sağlığa zarar vermeyen özellikleri sayesinde hijyenik, leke tutmayan ve hem yatay, hem de düşey yüzeylerde kullanıma uygun kaplama malzemesi olarak tüketiciler tarafından da tercih ediliyor.

Belenco, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre, 2017’de yüzde 21.3 ihracat artışıyla Türkiye’nin ilk 100 ihracatçı şirketi arasında 787. sırada yer aldı.