Ekonomi 156 ülkeye Antep kumaşı gidiyor

156 ülkeye Antep kumaşı gidiyor

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde organize edilen ‘Doku Kumaş Tasarım Yarışması’, bir defileyle final yaptı.

156 ülkeye Antep kumaşı gidiyor

Defilede, dokuma, örme ve baskı kategorilerinde yeni geliştirilen ve finale kalmaya hak kazanan kumaşlardan oluşan 60 parçalık kreasyon sergilendi. Tasarımcı Aslı Filinta Demir ve Sultan Gadimbayli ile stil danışmanı Ceylan Atınç’ın danışmanlığını yaptığı defile Gaziantep Zeugma Antik Kenti’nde düzenlendi.

Haberin Devamı

Yarışmada dokuma kategorisinde İrem Zeynep Gültekin birinci, Elif Demirbilek ikinci, Gökhan Gökgöz üçüncü oldu. Örmede Nigar Demirtay birinci, Gizem Yılmaz ikinci, Damla Çarkçı üçüncü, baskı kategorisinde ise Şeyma Bayram birinci, Burcu Atay ikinci, Esra Eren ise üçüncü oldu. Her kategoride birinciye 150.000 TL, ikinciye 100.000 TL, üçünce 50.000 TL para ödülü verildi. Ayrıca kategori birincileri Ticaret Bakanlığı desteği ile yurt dışında eğitim alma hakkı kazandı. Dereceye giren tasarımlar aynı zamanda “Faraway&Doku İş Birliğinde Kapsül Koleksiyon” olarak hazırlanıp satışa sunulacak. Doku Kumaş Tasarım Yarışması finalinde bu yıl ilk defa Tekstilde Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak Özel Ödülü de verildi. ‘İSTİLA’ temalı kreasyonu ile Elif Demirbilek, ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

156 ülkeye Antep kumaşı gidiyor

Gaziantep, Türkiye tekstil ihracatının yüzde 21’ini tek başına gerçekleştiriyor. Kumaşları dünyanın 156 ülkesinde kullanılıyor. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, tasarım ve inovasyonun önemine dikkat çekerek, “Tasarım diyoruz, inovasyon diyoruz, Ar-Ge diyoruz, katma değerli ürün diyoruz. İşte bu düşüncelerin, fikirlerin ürüne döndüğü yer bu tarz yarışmalar. TİM olarak böylesi yarışmaları ve çalışmaları destekliyor ve ülkemizi çok daha farklı noktalara taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Kaybedeni yok

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Bu yarışmanın kaybedeni yok, kazananı çok. Sektör kazandı, genç yarışmacı arkadaşlarımız kazandı. Biz bu şekilde ülkemizi kendi sektörümüzde bir yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.