Ekonomi 2024 Beyin Cerrahı Maaşı: En Düşük ve En Yüksek Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar?

2024 Beyin Cerrahı Maaşı: En Düşük ve En Yüksek Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar?

04.01.2024 - 12:05 | Son Güncellenme:

Beyin ve sinir hastalıkları ile ilgili tüm bozuklukları inceleyen, teşhis eden, cerrahi işlemlerde bulunan beyin cerrahı maaşı doktor olmak isteyen kişilerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. En düşük ve en yüksek beyin cerrahı maaşları ne kadar? 2024 beyin cerrahi maaşı ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.

2024 Beyin Cerrahı Maaşı: En Düşük ve En Yüksek Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar

Bir diğer ismi Nöroşirürjiyen olarak geçen beyin ve sinir hastalıkları alanında doktor olan kişilere beyin cerrahı denir. Maaşları özel veya devlette çalışmalarına göre değişir. Bunun dışında kademe ve derece maaşlara etki eden faktörler arasında yer almaktadır.  

Haberin Devamı

Beyin Cerrahı Maaşı 2023 

Beyin cerrahı maaşı kıdem ve dereceye göre değişir. Asistan beyin cerrahı daha az maaş alırken beyin cerrahları daha yüksek tutarlarda ücret almaktadır. Ayrıca özel ve devlet kurum farkı da vardır. Özel hastanelerin maaş politikası birbirinden farklıdır.  

Bu yüzden beyin cerrahı maaşı ile ilgili kesin bir şey söylenemez. Ancak devlet kurumunda çalışan bir beyin cerrahının maaşı kıdem ve derecesine göre değişir. Devlet kurumunda çalışan uzman doktorun (1/4)  maaşı 2024 yılında 82 bin 026 TL'dir. Özelde çalışan uzman ve deneyimli bir beyin cerrahının maaşı 85 bin TL ile 120 bin TL arasında maaş alabilmektedir.