Ekonomi 25 milyon ziyaretçi hedefliyor

25 milyon ziyaretçi hedefliyor

24.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısında hedef yükseltti. İstanbul Karaköy’de, 2021 yılında açılan açık hava AVM’si ilk yılında 12 milyon turisti ağırlarken, 2023 yılı için 25 milyon turist hedefi koydu.

25 milyon ziyaretçi hedefliyor

Hanife BAŞ - Galataport İstanbul Varlık Yönetimi ve Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak, pandemi gibi zor bir dönemde açılmalarına karşın 12 milyon ziyaretçi çektiklerini belirterek, “Hedefimiz üçüncü yılımızda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlamak. Bu ziyaretçilerin 7 milyonunun turist olmasını bekliyoruz. 52 bin metrekarelik alanda 230 mağaza ile alışveriş, yeme içme alanında hizmet veriyoruz. Kiralamaların yüzde 90’ı tamamlandı. Şimdi de 43 bin metrekarelik ofis alanında kiralamalar başladı” dedi.

Haberin Devamı

Kruvaziyer avantajı var

1.5 milyon kruvaziyer yolcusu beklediklerini de dile getiren Kaymak, “2021 yılı Ocak ayı itibariyle kruvaziyer turizmi başladı. Devasa gemiler limana yaklaşıyor. Bu yıl kruvaziyerden daha fazla yolcu bekliyoruz. 400 gemiyi ağırlamak istiyoruz. Gelecek yılın rezervasyonları başladı. Şimdiden 200 gemi rezervasyon yaptı. Kruvaziyer avantaj turistleri çeşitlendiriyor. İçerde daha çok Ortadoğu, Rusya’dan gelen turist var. Kruvaziyerden Amerikalı ve Avrupalı turist de çekiyoruz” bilgisini verdi.

İrem Yücel Kaymak, AVM tarafında kiralamaların yüzde 90’ını tamamladıklarını, bu kez de ofis kısmında kiralamanın başladığını da aktardı. Kaymak, 43 bin metrekarelik ofis alanı olduğunu, orada da kiralamanın başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Paket Postanesi ilgi görüyor

Galataport’ta rıhtımın en eski binası olan ve yapımı 1911’de tamamlanan Paket Postanesi de kapılarını açacak. Kaymak, “Eren Grubu’nun yeni konsepti House Of Superstep açıldı. Ünlü mücevher tasarımcı ve markaları Sevan Bıçakçı, Atilla Karat, Bee Goddess ve Avedis Kendir ile Vakko Grubu’nun üç markası Galataport İstanbul’da yerini aldı. Paket Postanesi ilgi görüyor” dedi.

Yazarlar