Ekonomi 8 milyar liralık dönüşüm tam gaz!

8 milyar liralık dönüşüm tam gaz!

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü olan Sur Yapı Antalya projesinde 2019’da teslimi gerçekleşecek 6 bin 417 konutun yapımı devam ediyor.

8 milyar liralık dönüşüm tam gaz

93 adet blokun inşasının aynı anda yapıldığı projede, 1200 çalışan bulunuyor. 60 binin üzerinde ön talep alan projede, satışı öne alınan diğer etapların da inşasına başlanmasıyla yıllık 5 bin kişilik istihdam ve yılda 1 milyar lira olmak üzere 8 milyar liralık yatırım değeri ile Antalya ekonomisine katkının artması öngörülüyor. Proje kapsamında şu ana kadar 315 bin 866 metreküp hafriyat çıkarıldığı, kazı alanından hafriyat taşınması için yaklaşık 27 bin kamyon seferi yapıldığı açıklandı.

8 milyar liralık dönüşüm tam gaz

Haberin Devamı

23 kule vinç

Projede 23 kule vinç aynı anda çalışıyor. Sur Yapı, Antalya firmalarından aldığı hizmet sayesinde kentin ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedeflerken, kurulan yeni şehirde de Antalya firmalarına pozitif ayrım yapılarak oluşacak değerin büyük bir kısmının Antalya’da kalmasına katkı sağlamak istiyor. Sur Yapı Antalya projesinde 1105 adet bağımsız bölümden oluşan Turkuaz etabı da erken satışa çıkarıldı. Turkuaz etabının tüm blokları su kenarında yer alıyor. Projede yer alacak ‘Sur Cadde’de ise 1+1 daireler ve ofisler 137 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Turkuaz etabı ve Sur Cadde’deki satışlarda çeşitli ödeme modelleri de sunuluyor. Yüzde 35 peşinat, yüzde 10 bir yıl sonra ara ödeme fırsatının yanı sıra kalan tutar için vade farksız 36 ay cazip ödeme planı bulunuyor. 1.3 kilometre uzunluğundaki Sur Cadde’den tramvay da geçecek.

Haberin Devamı

Kepez-Santral’de Sur Yapı tarafından inşa edilen proje, 1 milyon 300 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek. 19 bin bağımsız bölümün yer alacağı projede, 157 bin metrekare yeşil alan üzerinde kurulacak şehir parkı ise Antalya’nın en büyük parkı olacak.

Atıklar kazanılıyor

Proje alanındaki her türlü atığın yeniden hayata kazandırıldığı ifade edilirken, araziden çıkan yüzlerce ton bina molozunun ise projede kullanılmak üzere dönüştürüldüğü açıklandı. 600 ton demir geri kazanıma gönderilirken, 114 ton ahşap yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Arazi üzerindeki 10 bin 764 ağaç peyzajda kullanılmak üzere muhafaza altına alındı. Bölgede yaşayan sokak hayvanları için özel barınaklar kuruldu.