Ekonomi ‘Aklın ve başarının cinsiyeti olmaz’

‘Aklın ve başarının cinsiyeti olmaz’

20.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Aklın cinsiyeti olmaz başarının cinsiyeti olmaz. Kadın güçlü olursa, toplum ülke güçlü olur. Ne diyoruz, kadın varsa yarın var. Sizlere inanıyorum, güveniyorum” dedi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığıyla düzenlenen “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni” TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

‘Aklın ve başarının cinsiyeti olmaz’

BEYZA COŞKUN Ankara - TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün açılış konuşmalarıyla başlayan törende, ‘Kadın İstihdamını En Çok Arttıran Şirket’ ve ‘Girişimci Kadın Gücü’ adlı iki ana kategorideki ödüller sahiplerini buldu.Hisarcıklıoğlu, “Bugün, 2020 - 2021 döneminde kadın çalışan sayısını en çok arttıran ilk 10 şirketimizi ödüllendireceğiz. Bu kategori, herhangi bir kısıtlama olmadan tüm şirketlerimize açıktı. Başvuran şirketlerimizin kadın istihdam oranı, bir önceki yıla göre yüzde 16 artış göstermiş. Yani şirketlerimizin kadın istihdamı her geçen gün artıyor. Ödül almaya hak kazanan 10 şirketimizin 7’si ise kadınlar tarafından yönetiliyor. Demek ki kadınların yönettiği şirketler, kadın istihdamına çok daha fazla önem veriyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Kritik öneme sahip’

Ülkelerin uzun vadeli ve sürdürülebilir bir şekilde kalkınabilmesi için kadınların işgücüne katılım oranlarının arttırılması gerektiğini savunan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk şöyle konuştu: “Kadının gücü, sadece kadınların geleceği
için değil, dünyanın geleceği için kritik öneme sahip. Ekonomide daha fazla kadının yer alması, daha kaliteli eğitim ve sağlık sistemi, daha fazla kişi başı gelir, daha hızlı ve kapsayıcı ekonomik büyüme anlamına geliyor.”