Ekonomi AnadoluJet AJET olarak hedefi yükseltti

AnadoluJet AJET olarak hedefi yükseltti

25.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu’nun hava ulaşımı ihtiyacını avantajlı seçeneklerle karşılamak amacıyla 2008 yılında kurulan Türk Hava Yolları’nın markası AnadoluJet, 2024 yılı mart sonu itibarıyla Türk Hava Yolları’nın yüzde 100 iştiraki olarak ‘AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’ adı altında çalışmalarına devam edecek.

AnadoluJet AJET olarak hedefi yükseltti

 AJET’in lansmanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Turkish Teknik Hangarı’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Global standartlarda düşük maliyetli havayolu olmak ve rekabetçi konumunu güçlendirebilmek amacıyla kurulan şirket, 2024 yılı mart sonu itibarıyla operasyonlarını İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı merkezli olarak sürdürecek. Bakan Uraloğlu, “Sabiha Gökçen Havalimanımızın faaliyet kapasitesini ikiye katlayacak 2. pistimizi tamamladık. Çok kısa zamanda Cumhurbaşkanımız’ın teşrifleri ile hizmete açmayı planlıyoruz. Yeni marka ile AJET iç hatlardaki önemli işlevinin yanı sıra dış hatlarda da Türk taşıyıcılarının rekabetini artıracak önemli bir güç olacak” dedi.

200 uçaklık filo hedefi

Ahmet Bolat ise “AJet 2024 yılında yüzde 12 büyüyerek 24 milyon, 2033 yılında da 55 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. 90 uçaklık filosuyla iç hatlarda 41, dış hatlardaysa 29 ülkede 48 noktaya uçan AnadoluJet, Türk Hava Yolları’nın deneyimli kabin ve kokpit ekibiyle birlikte standartlarını yükseltmeye ve küresel bir oyuncuya dönüşmeye devam etti. Yeni ismi, yeni logosu ve yeni kadrosuyla AJet ilk etapta operasyonlarını 3 bin çalışanıyla sürdürecek. AJet’in 2033 hedefleri arasında uçuş ağını 44 ülkeye çıkarmak ve çevreye duyarlı, karbon salımı az yeni nesil uçaklardan oluşan 200 uçaklık bir filoya ulaşmak bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan (İSG) yapılan açıklamada da, “AJet’in genel merkez olarak Sabiha Gökçen’de konumlanma kararı, iş verimliliği ve bağlanabilirliğini artırmak isteyen havayolları için havalimanımızın tercih sebebi olmasının bir kanıtıdır” denildi.