Ekonomi Ankara’da ‘Loft’ rüzgârı esiyor

Ankara’da ‘Loft’ rüzgârı esiyor

23.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Levent Loft’la başladığı ‘Loft’ markalı konut yapımına Ankara’da “İncek Loft” projesiyle devam eden Akfen İnşaat, üçüncü temalı konut projesi olan Bulvar Loft’u Ankara İncek’te hayata geçiriyor.

Ankara’da ‘Loft’ rüzgârı esiyor

5 ay önce tamamlanan İncek Loft projesinin hemen ardından başlayan proje, İller Bankası arazisi üzerinde, 37 bin metrekarelik alanda yükselecek. Lansman öncesinde ön talep toplayan Akfen İnşaat, projede 150 adet konutun satışını yaptı. İller Bankası’na bu arazi karşılığında İstanbul Ataşehir’de bölge müdürlüğü yapılırken, ayrıca yüzde 22 oranında hasılat paylaşımı payı da verildi.
Konumu, üniversitelere ve kentin yeni yaşam alanlarına yakınlığı ile bölgenin cazibe merkezi olan İncek’te yer alan proje, 6 blokta, 16 farklı daire tipi sunuyor. 822 adet konutun bulunduğu projede fiyatlar 290 bin lira ile 1 milyon 378 bin lira aralığında. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Konut projelerimizde Loft markamız adeta bir ikon haline geldi. İstanbul’dan sonra şimdi de Ankara’nın çehresini değiştiriyoruz” şeklinde konuştu.
‘Kazançlı bir proje’
Ankara’nın konut piyasasında büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Akın, özellikle markalı projelerinin adetlerinin oldukça arttığını ve bu anlamda inşaat firmaları arasında sıkı bir rekabet oluştuğunu söyledi. Akın, “İncek Loft projemiz yatırımcısına 2 yılda yüzde 37 kazandırdı. Türkiye’nin kalbi Ankara, yine temelleri Ankara’da atılan Akfen için ayrı bir anlam taşıyor. Bizler genellikle siyasetle eş tutulan Ankara’nın ekonomik potansiyelinin ve canlılığının uzun süredir farkında olan bir şirket olduk... Şimdi, Ankara’nın yükselen bölgesi İncek’te, Bulvar Loft gibi oldukça iddialı ve kazançlı bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.
Başkentin sırrı ne?
Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın ise “Ankara konut piyasasında ilk 7 ayda 29.408 adet birinci el konut satıldı. Bu durum bize Başkent insanının artık kendisini daha özel hissedeceği projelerde yaşamak istediğini ve değer gördüğünde bunun için gerekirse bütçe ayırabileceğini gösteriyor” dedi.