Ekonomi Arap turizmciler, mıhlama yapmak için yarıştı

Arap turizmciler, mıhlama yapmak için yarıştı

01.05.2024 - 17:02 | Son Güncellenme:

Rize'de turizm sezonu öncesi Katar, Dubai, Suudi Arabistan, Kuveyt'in olduğu Körfez ülkelerinden gelen turizmciler, yöresel lezzetlerden olan mıhlama yapmak için birbirleriyle yarıştı.

Arap turizmciler, mıhlama yapmak için yarıştı

Kentte turizm sezonu öncesi Körfez ülkelerindeki seyahat acentesi sahipleri, davet üzerine Rize'ye geldi. Şehirdeki turizmcilerle birlikte şehrin güzellikleri tanıtılan yabancı misafirlere Çay Çarşısı'ndaki restoranda yöresel lezzetler tattırıldı. Ardından grupta Rize'nin yöresel lezzetlerinden olan mıhlama yarışması düzenlendi. Ayrı 2 grupta 8 kişinin katıldığı yarışmaları, yine Körfez ülkelerinden gelen turizmcilerden oluşan jüri değerlendirdi. En iyi mıhlamayı yapmak için önlüklerini giyen turizmciler, şeflerin yönlendirmeleriyle yarışı tamamladı. Yarışma sonunda katılımcılara yöresel hediyeler de verildi.

Haberin Devamı

İşletmeci Süleyman Tarakçı, "Buraya gelen misafirlerin geriye döndüklerinde akıllarında bir şeyler kalması için etkinlikler yaparak, onlara deneyim yaşatmak istiyoruz. Bugün de mıhlama yaparak onlara bu deneyimi yaşattık. Misafirlerin elleri yatkındı. Gayet başarılı bir yarış oldu" dedi. (DHA)