Ekonomi Avcı: Türkiye'yi tanıyorlar! Çok ümitliyiz...

Avcı: Türkiye'yi tanıyorlar! Çok ümitliyiz...

05.04.2017 - 12:50 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı NTV'de soruları yanıtladı. Avcı, Turizmle ilgili "Rusya - Ukrayna pazarından 2017 için çok ümitliyiz. Almanya'dan Hollanda'dan milyonlarca insan Türkiye'ye geldi. Onlar Türkiye'yi tanıyorlar." açıklamasında bulundu.

Avcı: Türkiyeyi tanıyorlar Çok ümitliyiz...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı NTV'de soruları yanıtlıyor.

Haberin Devamı

Kararsız seçmenin son durumu nedir?

Geçmiş seçim ve referandumlardan farklı olarak çok hareketli bir sokak ilgisi var. Olağanüstü bir coşku sergiliyorlar.

Evet diyecekler niye evet diyeceklerini biliyorlar. Hayır diyecekler de biliyorlar. Vatandaşın arasında da evet ve hayırcılar arasında tartışmalar çok olmuyor. Elbette psikolojiler de bu işte rol oynar. Evetçiler bilgi olarak niye diyeceklerini daha iyi biliyorlar. Hayırcılar daha tepkisel ve duygusal.

Tek adam tartışması

Mevcut düzen içerisinde de söyleniyordu. Özal için de aynı şey söyleniyordu. Tek adamlık küçük iktidar alanlarında daha çok olur. Partiler de buna örnektir. Kılıçdaroğlu seçim kaybetmesine rağmen partisinde tek adamlığını sürdürüyor. Sayın Kılıçdaroğlu yedi seçimdir CHP'nin yenilgisiyle karşılaştı bu durumda onun tek adamlığının sorgulanması gerekmez mi? CHP'de başka hiç mi adam yok?

Haberin Devamı

AB gerilimi turizmi etkiler mi?

Rusya - Ukrayna pazarından 2017 için çok ümitliyiz. Almanya'dan Hollanda'dan milyonlarca insan Türkiye'ye geldi. Onlar Türkiye'yi tanıyorlar. Türkiye'nin yabancı siyasetçilerin gösterdiği gibi olmadığını biliyorlar. Avrupa'daki terör olayları Türkiye'deki kadar köpürtülmedi. Turizme teşvik sürecek. Turizm tesislerini işletenlere ciddi kolaylıklar sağladık. Vergi kolaylıkları, bankalarla ilgili düzenlemeler...