Ekonomi AVM’de ‘kendin pişir kendin ye’ konseptiyle mangal dönemi...

AVM’de ‘kendin pişir kendin ye’ konseptiyle mangal dönemi...

20.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alışveriş merkezinde de mangal yapılır mı demeyin. İstanbul Atakent’te bulunan ArenaPark Alışveriş Merkezi’nde uygulanan ‘kendin pişir kendin ye’ konseptiyle artık yapılabiliyor

AVM’de ‘kendin pişir kendin ye’ konseptiyle mangal dönemi...

‘Teras Mangalbaşı’ bir alışveriş merkezinde uygulanan ilk ‘kendin pişir kendin ye’ konsepti... Atakent’te bulunan ArenaPark Alışveriş Merkezi’nde uygulanan bu konseptte isteyen etini kendisi pişiriyor isteyen de pişirilmiş olarak servis alabiliyor.
ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü ve Kayseri Park Genel Koordinatörü Muhsin Erkoç, Teras Mangalbaşı’nın ilk şubesini ArenaPark’ta açtığını söyleyerek, “Bu konseptle diğer AVM’lere de yayılmayı planlıyorlar” dedi.
Teras Mangalbaşı’nın yanı sıra Arenapark’a yeni markaların geldiğini anlatan Erkoç, bunlar arasında Hayal Kahvesi Bistro ve Starbucks’ın olduğunu belirtti.

Müşteriye CRM’le takip
Kısa süre içinde CRM projesini hayata geçireceklerini ifade eden Erkoç, şu bilgileri verdi: “Sadakat kart uygulamasını başlatacağız. Bu uygulamayla müşterilerimizin AVM’ye ne zaman geldiğinden hangi mağazaları hangi sırayla gezdiğine, ne kadar süre kaldığına kadar bilgileri takip edebileceğiz. Bu çok kıymetli bir data bizim için.”
Arenapark’ın geçen yıl ağustos ayında açıldığını ve bu süreçte kapı girişlerinin üç katına çıktığını söyleyen Muhsin Erkoç, “Hafta içi kapı girişlerimiz 25 bini buldu. Yüzde 100 doluluğa ulaştık” dedi.

Haberin Devamı

‘Cendere Vadisi’ne yıl sonunda kazma vurulur’
Bağlı oldukları Artaş İnşaat’ın üç yeni alışveriş merkezi yatırımına hazırlandığını söyleyen Muhsin Erkoç, bunlardan birisinin Tema Park Projesi’nde yer alacağını, diğerlerinin ise Ispartakule’de ve Cendere Vadisi’nde olacağını belirtti.
Erkoç, Evyap’ın 31 yıldır üretim yaptığı Ayazağa Cendere’deki arazisine bu yıl sonuda kazma vurulacağını kaydetti.

Restoranlar sahura kadar açık kalacak

Arenapark’taki Ramazan etkinlikleriyle ilgili bilgi de veren Muhsin Erkoç, “Ramazan ayı sonuna kadar gün boyunca sabah 11:00 ile akşam 23:00 saatleri arasında hizmet vereceğiz. Ayrıca ArenaPark’ın yeme içme katında bulunan restoranlar Ramazanda sahura kadar açık kalacak” dedi.
ArenaPark’ın Ramazan ayında dekorunu da yenileyeceklerini belirten Erkoç, şöyle devam etti: “Ramazan sokağının kurulacağı ArenaPark’ta Meddah, Aşuk ile Maşuk, Cüce Hamal ve Orta Oyunu’nun yanı sıra Karagöz ile Hacivat’ın gösterisi gibi bir çok farklı etkinlik yer alacak. İftardan önce başlayacak olan birbirinden farklı gösteriler iftar sonrası da devam edecek. Ayrıca iftar öncesi ve sonrası Ramazan’ın neşesi olan karakterler Karagöz ile Hacivat, Orta Oyunu Karakterleri Alışveriş merkezini gezerek ziyaretçilerimizle fotoğraf çektirecek.”

Nihat Hatipoğlu geliyor
ArenaPark’ta Ramazan’da ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu ağırlayacaklarını söyleyen Erkoç, “Nihat Hatipoğlu hem yeni kitabını imzalayacak hem de keyifli bir sohbet gerçekleştirecek” dedi.
Mimar Emin Can Aygölü tarafından tasarlanan ArenaPark’ın en büyük özelliğinin ziyaretçilere sokakta dolaşırken alışveriş yapma keyfini veren açık hava konsepti olduğunu belirten Erkoç, “Merkezde Akdeniz esintisi mimarisi uygulandı” dedi.

Haberin Devamı

KANYON ARTIK ‘YEŞİL’ DİPLOMALI

WWF’in Green Office Programı kapsamında gerçekleştirilen Yeşil Ofis programı için ‘Kanyon Yeşili’ ekibini oluşturan Kanyon yönetimi, ‘Yeşil Ofis’ diploması aldı. Yapılan açıklamada, “Kanyon Yeşili ekibi, sürdürülebilir kalkınma çalışmalarında, başarılı olmanın ilk adımının çalışanlarda farkındalık yaratarak çevre bilincinin yükseltilmesi amacıyla bir araya geldi” denildi.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
“Kanyon yeşili ekibi, Kanyon ofis ortamında başlatılan bilinçlendirme çalışmalarının, aynı zamanda kişinin evine ve sosyal hayatına taşımasını teşvik ederek kendisi ile birlikte, çevresinde de farkındalık yaratmasını amaçladı. Doğal kaynakların bilinçli kullanımı, yenilenebilir kaynaklar, iklim değişikliği ile mücadele gibi konularda çalışanların bilinç düzeylerini artırma ve bununla birlikte yaşam tarzlarının çevreyle uyumlu olarak değişmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmaların sonucunda, 2011 senesi ile karşılaştırıldığında, kağıt ve elektrik tüketiminde tasarruf hedeflerinin fazlasıyla üzerine çıkıldı.”

Haberin Devamı

RAMAZAN

Bereket, Lezzet, Ziyafet paketleri
Migros bu yıl Ramazan ayına özel olarak ekonomik fiyatlı ‘Bereket’, ‘Ziyafet’ ve ‘Lezzet’ kolileri hazırladı. Migros ayrıca hayırseverler için ‘Ramazan Hediye Kart’ı sunuyor.

Haberin Devamı

İtalyan usulü kumanyalar
İtalyanların askıda kahve uygulaması, Kim Marketler tarafından Ramazan kampanyasına uyarlandı. ‘İyilikte KİM’in payı var’ sloganıyla yola çıkan Kim Market, toplanan yardımlar derneklere ulaştıracak.

Ramazan yardımı için...
Adese, marketlerinde ramazan yardım kolileri ve alışveriş çeklerinin satışına başladı. Üç farklı hediye kolisinin yanı sıra, ramazan yardımı yapmak isteyenler için alışveriş çekleri hazırlandı.

Dört farklı seçenek sunuyor
CarrefourSA, Ramazan’a özel ‘Klasik Ramazan Kolisi’, ‘Carrefour Ramazan Kolisi’, ‘Süper Ramazan Kolisi’ ve ‘Mega Ramazan Kolisi’ seçeneklerini 19.90 TL ile 49.90 TL arasında satışa sunuyor.

Fiyatı kadar indirim kuponu
Real Hipermarketleri, Ramazan paketlerinin içine fiyatı kadar indirim kuponu yerleştirdi. Real’in erzak paketleri bu yıl 17.90 TL, 29.90 TL, 39.90 TL, 47.90 TL ve 80 TL’den satışa sunuluyor.

Kendi paketini kendin yap
Kiler, Ramazan ayında geleneksel hale gelen erzak paketlerini raflarına taşıdı. Kiler bu yıla özel erzak paketleri, kendi paketini kendin yap hizmeti ve alışveriş çeki sunuyor.

Haberin Devamı

‘Planlarımız arasında şirket almak var’

Vateks ile temizlik bezlerinin hammaddesini ürettiklerini söyleyen Tezman Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Tezman, “Bu noktadan yola çıkarak, 1996 yılında Rest markasıyla ev temizlik sektörüne girdik” dedi.
Tezman, “O yıllarda Türkiye’de ev temizlik sektörü henüz gelişmemişti. Bu nedenle marketlerde yer almaya başladığımız ilk yıl gördüğümüz talep bizi bile şaşırttı. Son yıllarda rekabet artmış olsa da Rest olarak, sektörde büyük bir müşteri kitlemiz mevcut” diye konuştu.

Aktif temizlik sistemleri
Tezman, Rest markasının ürün yelpazesinde ev temizlik bezleri, süngerler, yer temizlik bezleri, paspaslar, aktif temizlik sistemleri, bulaşık altlıkları, ev dışı profesyonel bez ve süngerlerin bulunduğunu anlattı.
İnovatif ürünlere odaklandıklarını söyleyen Selim Tezman, şu bilgileri verdi: “Bu girişim de, bizi rekabette bir adım önde tutuyor. Hammaddeyi üreten fabrikayı da bünyemizde barındırmamız bizim için büyük bir avantaj. Kendi markamızı, Avrupa ve Orta Doğu’ya uzun yıllardır ihraç ediyoruz.”
Türkiye’deki ev temizlik pazarında ilk üç marka arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Tezman, “2013’teki hedefimiz ise yerli markalar arasında da ilk sıraya yerleşmek. Ürün gamımızı ve pazarımızı genişletmek için yurt içi veya yurtdışında bir şirket satın almak için geleceğe dönük planlarımız mevcut” dedi.

100 milyon paketlik üretim kapasitesi var
Halihazırda 3 adetlik bir temizlik paketi için 100 milyon paketlik bir üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Selim Tezman, “Ana tedarikçimiz Vateks’in tamamlayacağı son yatırımla 20 milyon metrekarelik temizlik bezi kapasitesine ulaşacağız” dedi.
Rest’in satışlarının Düzey Pazarlama tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Tezman, “Rest’in gece gündüz çalışan, çok genç ve dinamik bir satış-pazarlama ekibi var. Ulusal zincir marketlerden orta ölçekli market ve lokal noktalara kadar bir çok yerde Rest ürünleriyle yer alıyoruz” dedi.

Yves Rocher’den Doğu Hamam Esintisi

Asırlarca kendinden söz ettiren argan yağı, cilde faydalı oluşuyla ünlü bir yağ. Argan yağı’nın üretim sırrına yalnızca Faslı kadınlar sahip. Argan ağacının meyveleri güneşte kurutulur böylelikle çekirdek meyvenin etinden ayrılır ve sırayla taneleri ayıklanır. Yves Rocher bu yağı şimdi vücut kremine taşıdı. Vücut kremi ayrıca, organik argan yağına ek olarak yatıştırıcı özelliğe sahip olan organik portakal çiçeği esansı yağı içeriyor.

İlahi aşkın simgesi ‘Vav’ kolye...

Ramazan ayı boyunca Atasay mağazalarından alışveriş yapan herkese hattatların güzel yazabilmek için birbirleriyle yarıştığı ‘Vav’ harfli, farklı renklerde minelerle süslenmiş, ışıl ışıl taşlarla bezenmiş kolye hediye edilecek.
‘Vav’ harfi Arapça’da Yaradan’ın tekliğini, yaratılanınsa çokluğunu anlatır. Şekli anne karnındaki bebeğe benzer. Aynı zamanda bir yemindir. “Sana yöneldim, sana güvendim” anlamına gelir. Vav, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler. Vav, hat sanatında çizilmesi en zor harf olarak kabul edilir ve hattatlar için marifet konuşturma sanatıdır.

İftar sofralarına güllaçlı ‘cupcake’

The Oscars, Golden Globe gibi Hollywood davetlerinin vazgeçilmezi, ‘2011 yılının en iyi cupcake’i seçilen Yummy Cupcakes, zengin menüsünde bulunan 420 çeşide Ramazan ürünlerini de ekledi.
Güllaç, Tel Kadayıf, Hurma ve İncir-Kayısı tadındaki dört yeni Yummy Cupcakes ürünü, Ramazan boyunca günlük olarak üretilecek. Caddebostan ve Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki mağazalarının yanı sıra özel dağıtım ağıyla Türkiye’ye ulaşan Yummy Cupcakes, aynı zamanda düğün, babyshower, doğumgünü ve kurumsal davetlerde özel büfe ve sunumlarıyla da yer alıyor.

Electro World, 32’nci mağazayı Trabzon’da açtı

Electro World, yeni mağazasını Trabzon’da açtı. Sabah 08.00’den itibaren kapılarını açan Electro World’ün bin 200 metrekareyi aşan yeni mağazasını ziyaret eden Trabzonlu müşteriler, açılışa özel indirimlerin olduğu ürünlere yoğun ilgi gösterdi. Açılış öncesi 2 bine yakın müşterinin kuyrukta beklediği ve açılış gününe özel olarak 50’nin üzerinde personelin çalıştığı Electro World Trabzon’da 10 kasa aralıksız faaliyet gösterdi. Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek “Büyüme planlarımız içerisinde lokomotif olacak franchise iş modelinin en son örneği olan Trabzon mağazamız ile 17’nci franchise mağazamızı açtık” dedi.

Haftanın perakendeci tweet’leri

Tolga Tatari Markafoni
Markafoni Avustralya (http://brandsexclusive.com.au) satıldı! Dünyanın diğer ucunda da bir başarı hikayesi yazdık, mutluyuz!

Hikmet Tanrıverdi Etiler Marmaris
1 yıl sonra ulusal pazarda işlem göreceğiz. Markamıza güveniyoruz.

Angela Ahrendts Burberry
Liderlik, samimiyet, etkileşim, katılım içeren bir konuşmadır.

Ogün Turanlı Via Port
Ramazan ayı boyunca 11.00’de açılıp 23.00’te kapanacağız. Cuma/Cumartesi ise 24.00’te...VIA/PORT’a Ramazan eğlencelerine bekleriz!