Ekonomi Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da

Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da

03.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği’nde (AB) iş bulmanın en kolay olduğu şehrin Prag olduğu belirlendi. AB Komisyonu her yıl hazırladığı Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi raporunu kamuoyuna duyurdu. İstihdam imkanlarının da değerlendirildiği rapora göre, AB’nin kuzey bölgelerinde iş bulma olasılığı güneye kıyasla daha fazla.

Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da

Rapora kaynak olan araştırma, Avrupa kentlerinde yaşayanlarla görüşerek gerçekleştirildi. Çekya’nın başkenti Prag’da araştırmaya katılanların yüzde 79’u, bu şehirde iş bulmanın kolay olduğu görüşünü dile getirdi. Prag’ı yüzde 73’lük oranla Romanya’nın Cluj-Napoca şehri izledi. İlk 10’a Almanya’dan Münih ve Hamburg, Slovakya’dan Bratislava, Norveç’ten Oslo, İsveç’ten Stockholm, Polonya’dan Varşova, Bulgaristan’dan Sofya ve Estonya’dan Tallinn girdi.

Haberin Devamı

Güneyde hayat zor

Raporda AB sınırları içinde güneye indikçe hayatın zorlaştığı ifade edildi. Buna göre, iş bulmanın en zor olduğu iki şehir İtalya’da. Palermo’da yaşayanların sadece yüzde 4’ü, Napoli’dekilerin de yüzde 11’i, “Bu şehirde iş bulmak kolay” dedi. İspanya’nın Oveido kenti de “AB’de iş bulmanın en zor olduğu üçüncü şehir” şeklinde kayda geçti. Zira, bu şehirde yaşayanların sadece yüzde 16’sı iş bulmanın kolay olduğunu söyledi.