Ekonomi Bağdat Caddesi’ni Ataşehir’e taşıyor

Bağdat Caddesi’ni Ataşehir’e taşıyor

15.05.2010 - 00:35 | Son Güncellenme:

Ağaoğlu, 1 milyar dolarlık My Towerland projesinde gökyüzüne villa yaparak ve enerjiyi rüzgârdan karşılayarak ilkleri denedi. Ali Ağaoğlu, Türkiye’nin en büyük konut projesi olarak nitelendirdiği My Towerland’le Bağdat Caddesi sakinlerini de hedeflediklerini söylüyor

Bağdat Caddesi’ni Ataşehir’e taşıyor

Ataşehir’de iki gün önce satışa çıkarılan Ağaoğlu My Towerland, pek çok açıdan sınırları zorlayan bir proje. Ağaoğlu’nun Mersin ve Bandırma’daki rüzgar enerji santrallarından üreteceği enerjinin kullanılacağı 2 bin 535 konut, bu nedenle yüzde 20 tasarruf yapmış olacak. 11 blok olarak tasarlanan projede bloklardan birine 49. ve 50. katlara ‘gökyüzü villaları’ yapılacak olması; projenin dikkatleri üzerine toplayan bir diğer özelliği
Her yaptığı projede bir yenilik yaratmaya çalışan Ağaoğlu Şirketler Grubu, bütün bunların bir sonucu olarak lansman öncesinde ciddi bir satış hacmine ulaştı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, şimdiye kadar 54 konut satarak 33 milyon TL ciro elde ettiklerini söyledi. Üstelik, projeden satın alanların peşin parayla almayı tercih ettiklerini belirten Rahvalı, şöyle konuştu:

‘Peşin parayı tercih ettiler’
“Daire alanların yarısı, ödemeyi peşin yapmayı tercih etti. Geriye kalan yarısı ise konut kredisi kullandı. Kredi kullananların tercih etitği vade 48 ile 60 ay arasında. 60 ay üstü pek ender. Kampanya kapsamında yüzde 50’sini peşin ödeyen geriye kalan kısmı 10, 20 ya da en fazla 30 ayda ödemeyi tercih etti. Hedef kitlemizde belirlediğimiz gibi talep de ağırlıklı olarak Bağdat Caddesi’nden geldi. Bu arada Ataşehir’de yeni eve geçmek isteyenlerden de müşterimiz oldu.”

Haberin Devamı

‘YAŞAMAK İSTEYENLERE ÖNCELİK VERDİK’
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplam 1 milyar dolar ciro bekledikleri My Towerland’ı, “Bu, Türkiye’de hem ciro hem de etap olarak satışa çıkarılan en büyük konut projesi” sözleriyle nitelendirdi. Projedeki öncelikli hedef kitlelerini ise “Bağdat Caddesi profili” olarak tanımlayan Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaten şu ana kadar yaptığımız satışlarda Bağdat Caddesi sakinleri en yoğun kısmı oluşturuyor. My Towerland ile Bağdat Caddesi sakinlerini tek çatı altında toplayacağız. Projenin ferahlığı, her evin balkon veya terasının bulunması cadde sakinlerine yönelik geliştirdiğimiz detaylar. Evlerin yüzde 70’inden fazlası 3+1 ve 4+1’lerden oluşuyor. Yani, yatırımcıyı ikinci planda tuttuk. Önceliği My Towerland’da oturmayı tercih edenlere verdik”

Haberin Devamı

‘YENİLİĞİ SEVDİK, ENERJİYİ YENİLEDİK’
My Towerland’in arsasının 285 bin metrekare olduğunu ve bunun yaklaşık 250 bin metrekaresinin yeşil alan olarak ayrıldığını belirten Ali Ağaoğlu, projenin enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılayarak dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerinin de altını çizdi.
Bunun hem çevreye duyarlılık hem de tasarruf anlamına geldiğini vurgulayan Ağaoğlu, “Böylece My Towerland sakinleri, enerjiyi yüzde 20 daha ucuza alacaklar. İşinizi iyi yapmak güzel bir şey. Ama yenilik yapmak işinizden daha güzel bir şey. Sektörün lider markası olmak bizi hep yenilik peşinde olmaya ve dönemin özelliklerine göre mükemmel proje yapmaya zorluyor” diye konuştu.

ANKET YAPTI 56 FARKLI DAİRE YAPMAYA KARAR VERDİ
Ağaoğlu’nun, bir anket çalışması sonrasında ortaya çıkan sonuçları değerlendirerek projelendirdiği 2 bin 535 konutluk My Towerland, iki etaptan oluşuyor. Konutların 420 adetlik kısmı Sky Tower’dan oluşuyor. Bu bölüm 2012 sonunda teslim edilecek. Geriye kalan 2 bin 115 adetlik kısım ise projenin Sukent etabında yer alıyor.
Projedeki yoğunluk 3+1 ve 4+1’lere verilmiş durumda. Hasan Rahvalı, bunun nedenini, talep çizgisi olarak gösteriyor.
Rahvalı’nın verdiği bilgilere göre, projedeki 1+1 sayısı, toplam içinde yüzde 10’dan daha az yer buluyor. 2+1 sayısı yüzde 20’den daha az.
My Towerland’daki en yoğun daireler ise 1.672 rakamıyla 3+1’lerden oluşuyor. 2+1’ler’in sayısı 447, 1+1’lerin 249 olurken, 4+1 sayısı ise 167 adet olarak belirlenmiş durumda. Bu arada daireler, tam 56 farklı tipte tasarlandı.

Haberin Devamı

Ahşap Kastamonu’dan Avrupa’ya girdi
Ahşabın daha çok kullanılmasını sağlamak, bu konudaki yanlış bilgilerin önüne geçmek ve ahşap binaların zamana yenilmelerini önlemek için 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Ulusal Ahşap Birliği, Kastamonu’da Avrupa Birliği ile birlikte hareket ederek uluslararası önemde bir hareket başlattı.
Projenin ilk adımını ağaç işlerinde faaliyet gösteren firma çalışanlarına insan ilişkileri, iş güvenliği ve bilgisayar eğitimi vererek işletmelerin rekabet gücünü yükseltmek oluşturuyor.

Eğitim isteğini ortaya çıkardı
Proje, sadece ağaç işlerini konu almıyor. ‘TOLEW Düşük Eğitimli İşçilerin Eğitimi ‘ isimli proe, ayrıca inşaat ve temizlik sektörünü de kapsıyor. Projenin büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Ulusal Ahşap Birliği Başkanı Başkanı Yaman İrepoğlu, “Projeye 10 KOBİ’den 100 çalışan seçerek yola çıktık. Kısa zamanda sayı 190’a yükseldi. 144 saat eğitim veriyoruz. Tabii, bu 190 kişi, aldıkları eğitimi, kendi işyerlerine de yayıyor. Bu arada projemizin bir diğer ayağını da 150 KOBİ’nin kitap, cd ve el broşürü gibi materyallerle desteklenmesi” oluşturuyor” diye konuşuyor.
Projenin bu denli etkili olması ve ilgi uyandırmasında ortakların da son derece etkili olduğuna dikkat çeken İrepoğlu, işbirliği gerçekleştirilen isimleri Kastamonu Meslek Yüksek Okulu, Kastamonu Entegre Ağaç, Tonbullar İnşaat, Zirve Güvenlik’in yanı sıra Avusturya’dan BEST Institute ve Fransa’dan Irfa SUD olarak ifade ediyor.

Haberin Devamı

YORK ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL’A HAYRAN
Ulusal Ahşap Birliği, ahşabın yaygınlaşması ve tarihi yapıların korunması konusunda farklı etkinliklerde de bulunuyor. Bunlardan birini 22-30 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştiren birlik, York Üniversitesi’nin Restorasyon Yüksek Lisans Kursu Mezunları Derneği’ni konuk etti. Daha önce Hindistan ve Meksika’yı ziyaret eden York Grubu, ‘Üç Osmanlı Başkenti’ ismini verdikleri bu gezide, İstanbul, Bursa ve Edirne’yi birlik üyeleriyle birlikte gezdi. İrepoğlu, gezide odağın ahşap yapılar olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Özellikle İstanbul’daki ahşap yapılara yoğunlaştık. İlgi o kadar yüksekti ki, İzlanda’daki kül bulutu nedeniyle 24 kişiyle sınırlı kalan grup, şimdi buraları daha çok sayıda insanla yeniden gezmek istiyor.”

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ
Kurtköy’de seçeneği çok proje arayanlara

Kurtköy’e yatırım yapan isimlerden biri olan Mön İnşaat, Miracle Residence isimli projesiyle dikkat çeken isimlerden. Sadece 124 konutun olduğu projedeki daire çeşitliliği ise oldukça çarpıcı. Miracle’de yer alan daire tipi dokuz. Bunlar içinde 243 metrekarelik 3+1 dubleks ise projenin göz bebeği durumunda. Çünkü, tek olarak inşa edilmiş bir daire. Fiyatı ise 515 bin TL.
Projedeki diğer daire tipleri ise 42 metrekareden 192 metrekareye kadar uzanıyor. 42 metrekarelik stüdyolar için belirlenen fiyat 135 bin TL. Miracle’daki 52 metrekarelik 1+1’lerin fiyatı 190 bin TL olurken, 96 metrekarelik 2+1’ler için belirlenen fiyat aralığı 295 bin TL ile 305 bin TL arasında.
Projede dört ayrı tip olarak tasarlanan 2+1’lerde bahçe katları 315 bin TL etiketiyle satışa sunulurken, 122 metrekare 2+1’lerde fiyat aralığı ise 310 bin TL ila 315 bin TL oldu.
Projenin 106 metrekarelik 2+1’leri 305 bin TL ile 310 bin TL olarak etiketlendirilirken, 108 metrekarelik 2+1 dublekslerin fiyatı 320 bin TL olarak belirlendi.
Miracle Residence’taki 3+1’lerin büyüklüğü 192 metre olarak tasarlanırken, fiyatı da 445 bin TL oldu.

Yüzde 5 indirim
Tamamı peşin ödemelerde veya kredili ödemelerde yüzde 5 indirim uygulanan proje, toplam 18 bin metrekarelik alan üzerinde geliştirildi. İnşaat alanının 35 bin metrekare olarak tasarlandığı Miracle Residence’da yeşil alana ayrılan alan ise 13 bin 500 metrekare.
Eylül 2001’de tamamlanması hedeflenilen ve maliyeti yaklaşık 20 milyon TL’yi bulan projenin 3 bin metrekarelik sosyal tesis alanında açık yüzme havuzu, sauna, fitness, tenis kortu, çocuk oyun parkı, yürüme parkuru, botanik bahçesi ve kapalı otopark bulunuyor.

NEDEN CAZİP?
- Projenin lüks ve konforu, bölge ortalamasının üzerinde.
- Kurtköy’ün geleceği parlak bir bölge olması, projenin prim gücünü yükseltiyor.
- Peşin ödemelerde indirim yapılması önemli bir avantaj.

Cezayir, 1 milyon konut için TOKİ’yi bekliyor
Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanı Nureddin Musa, 5 yılda 1 milyon konutluk projelerinin uygulamaya geçirilişinin TOKİ ile görüşmeler tamamlanıncaya kadar durdurulduğunu söyledi. Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir’in davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Musa, iki ülke arasında dün imzalanan ‘konut, şehircilik ve inşaat alanlarında işbirliğinin teşvikine yönelik mutabakat zaptı’nın ardından TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı ziyaret etti.
Görüşmede, Cezayir’de artan konut ihtiyacına dikkat çeken Bakan Musa, 5 yılda 1 milyon konut yapımı için harekete geçtiklerini açıklarken, “Ancak hazırlanan programda bazı yetersizlikler olduğunu fark ettik. Bu noktada TOKİ?ile işbirliğine girmek ve onun tecrübesinden yararlanmaya ihtiyaç duyduk. Yaptığımız görüşmeleri sonuçlandırıncaya kadar söz konusu programı durdurduk” diye konuştu.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise kurumun daha önce IMF, İtalya, Fransız, ABD ve Suriye heyetleri tarafından da ziyaret edildiğini belirtti.