Ekonomi Bakan Işıkhan: SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'li belediyeler

Bakan Işıkhan: SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'li belediyeler

26.03.2024 - 15:09 | Son Güncellenme:

SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunun altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyette. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda" dedi.

Bakan Işıkhan: SGKya en borçlu 5 belediyenin tamamı CHPli belediyeler

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde ziyaret gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu söyleyen Işıkhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyenin. Yani Ankara büyükşehir belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir" şeklinde konuştu.

Bu borçların, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken işçilerinin sigorta prim borçları olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHPli belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİM

Öte yandan geçtiğimiz günlerde emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödenme tarihleriyle ilgili açıklama yapan Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullanmıştı:

""Emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Bunun dışında, emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde; Türk Hava Yolları’nda, TCDD’de, GSM Operatörlerinde, Sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Kıymetli emeklilerimiz müsterih olsun, muhalefetin tahriklerine kapılmasın. Emekliler, bizim başımızın tacı. Nasıl emeklilerimize dokunacak en iyi ve en yeni politikaları, bugüne kadar AK Parti hayata geçirdiyse, bundan sonra da aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz."