Ekonomi Bakan Işıkhan sinyali vermişti: Asgari ücret için çarpıcı tahmin!

Bakan Işıkhan sinyali vermişti: Asgari ücret için çarpıcı tahmin!

13.10.2023 - 07:22 | Son Güncellenme:

Milyonlarca çalışan 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Bakan Işıkhan memur ve memur emeklilerine yüzde 50 civarında bir zam yapılacağını söylemişti. Peki tüm bu veriler ışığında asgari ücrette ne kadarlık bir artış olur? İşte detaylar...

Bakan Işıkhan sinyali vermişti: Asgari ücret için çarpıcı tahmin

Milliyet.com.tr/ Milyonlarca çalışan asgari ücretteki artışının ne kadar olacağını merak ediyor. Bakan Işıkhan memur ve memur emeklilerine yüzde 50 civarında bir zam yapılacağını söylemişti. Peki tüm bu veriler ışığında asgari ücrette ne kadarlık bir artış olur? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şu ifadeleri kullandı: “Her ne kadar sayın Bakan Işıkhan’ın yüzde 38 civarında SSK ve Bağkur emeklilerine zam yapılacağını tahmin etse de bu oran verilecek enflasyon farkıdır. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımızın mutlaka refah payı artışı yapacağını, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak zammın, asgari ücretliye yapılacak zammın yüzde 50 civarında olacağı düşüncesindeyiz.

Yüzde 38 oranı enflasyon farkı ile ilgili bir oran. Enflasyon farkının da bunun üzerinde gerçekleşeceği yaklaşık yüzde 41-42 civarında gerçekleşeceği ve bunun üzerine de yüzde 7-8 puanlık refah payı artışı verileceği, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 50 oranında artış yapılacağını öngörebiliriz.

Haberin Devamı

Bakan Işıkhan sinyali vermişti: Asgari ücret için çarpıcı tahmin

Burada yüzde 50 artışa göre en düşük SSK, Bağkur emeklisinin maaşının 7 bin 500 TL’den 11 bin 250 TL’ye çıkmasını öngörüyoruz.

En düşük memur emeklisi maaşının ise yüzde 50 oranında artışla 9 bin 876 TL’den 14 bin 814 TL’ye yükselmesini bekliyoruz.

ASGARİ ÜCRETE ZAM NE KADAR OLUR?

Bizim asgari ücretteki beklentimiz geçerliliğini koruyor. Enflasyonun üzerinde bir artış yapılacağı kanaatindeyiz. Daha önce de belirttiğim gibi refah payı beklentisi ile birlikte yüzde 50 civarında bir artış olacaktır. 17 bin 104 TL civarında bir asgari ücretin belirleneceği kanaatindeyiz.

REFAH PAYI DÜZENLEMESİ OLUR MU?

Memur emeklilerine belki böyle bir dokunuş olmayabilir. Çünkü aynı zamanda enflasyon farkının üzerine bir de toplu sözleşme zammı eklenecek. Ancak SSK, Bağkur ve asgari ücretliler için mutlaka bir refah payı düzenlemesi olacaktır. Yüzde 50 artışla yeni yılda SSK, Bağkur emeklileri ve asgari ücretliler yeni maaşlarına kavuşabileceklerdir.”