Ekonomi Bakan Nebati'den Türkiye Yüzyılı mesajı

Bakan Nebati'den Türkiye Yüzyılı mesajı

24.01.2023 - 13:30 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir Valiliği'nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebatiden Türkiye Yüzyılı mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir Valiliği'nde yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının iktisadi bakımından değerlendirilmesi yapılacak Türkiye yüzyılında dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefimiz doğrultusunda bir gelecek vizyonu ortaya konulacaktır. Bundan tam 100 sene evvel varlık mücadelesi veren ülkemiz bugün küresel ekonomi güç olma yolunda ilerleyen ve geleceği önem verme iddiası taşıyan bir ülke konumundadır" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Nebati açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "İktisadi zaferler kazanmak üzere ilerlemeyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Tüm küresel çalkantılara rağmen ekonomiyi istikrarlı bir şekilde büyütmek ve güçlendirmek için aynı inanç ve irade ile çalışıyoruz. İnsanımıza yeni iş imkanı oluşturmaya, yerli sanayimizi ve tarımsal üretimimiz güçlendirirken, ihracatta Cumhuriyet tarihi rekorlarını art arda kırmaya azimle devam ediyoruz.

Hem ülkemiz hem dünya tarihi için kritik bir dönemeçteyiz. Tüm dünya yıkıcı ve küresel bir salgını atlatıp toparlanma sürecine girerken, jeostratejik gelişmelerin gündeme geldiği, enerji ve gıda politikalarındaki istikrarın çok daha önem kazandığı bir dönemdeyiz.

Haberin Devamı

17-19 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz İzmir İktisat Kongresi küresel ekonomik güç olma yolunda Türkiye ekonomisi ana temasıyla toplanacaktır. Kongrede cumhuriyetimizin ilk yüz yılının iktisadi değerlendirilmesi yapılacak.

Öte yandan küresel ekonomideki konular da ele alınacak. Gelecek yüzyıla damga vurması beklenen gelişmeler derinlemesine tartışılacaktır. 4 Mart tarihine kadar devam edecek oturumlarda sürdürülebilir finanstan, fintech uygulamaları ve blockchain teknolojisine, iklim değişikliğinden sürdürülebilir çevre ve enerji kaynaklarına ve otomotiv sektörü başta olmak üzere sektörel gelişmelere pek çok alanda her türlü konu etraflıca tartışılacaktır.

Sadece 2 günde 150 konuşmacı ve 15 farklı ülkeden 30’a yakın yabancı akademisyen konuşmacı olarak yerlerini alacaklardır.

Son 20 yılda eğitimden sağlığa, mega altyapı yatırımlarından sanayi üretimine kadar her alanda elde ettiğimiz sayısız kazanımlar ortadadır. Bundan tam 100 sene evvel varlık mücadelesi veren ülkemiz bugün küresel ekonomik güç olma yolunda ilerleyen bir ülke konumundadır.

İnanıyorum ki ilkinden tam 100 yıl sonra İzmir’de düzenleyeceğimiz İzmir İktisat Kongresi önümüzde yep yeni ufuklar açacak ve ilerleyişimizin bir aşama daha kaydetmesine büyük kazanımlar sunacaktır."