Ekonomi Bakan Şimşek tarih verdi ve açıkladı! 'Son aşamaya gelindi'

Bakan Şimşek tarih verdi ve açıkladı! 'Son aşamaya gelindi'

23.02.2024 - 19:33 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye'yi ‘gri liste’den çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” dedi. Bakan Şimşek, "Ülkemizi gri listeden çıkarmak için teknik çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. Haziran ayında yapılacak yerinde denetim ile gri listeden çıkma süreci tamamlanmış olacak." açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek tarih verdi ve açıkladı Son aşamaya gelindi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İyi haberler” başlığıyla “FATF, Şubat 2024 Genel Kurulunda Türkiye'nin eylem planını büyük ölçüde tamamladığı ve AML/CFT reformlarının uygulanmasının başladığını ve sürdürüldüğünü doğrulamak için yerinde bir değerlendirmeyi garanti ettiği yönünde ilk tespitte bulundu. Gelecekte uygulamanın sürdürülebilmesi için gerekli siyasi kararlılık mevcuttur” dedi. Bakan Şimşek, “Türkiye'yi ‘gri liste’den çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” ifadelerine de yer verdi.

Haberin Devamı

Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Şimşek, "Ülkemizi gri listeden çıkarmak için teknik çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. Haziran ayında yapılacak yerinde denetim ile gri listeden çıkma süreci tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.