Ekonomi Bakan Vedat Işıkhan, Öz Sağlık-İş Sendikası'nın yeni binasını açtı

Bakan Vedat Işıkhan, Öz Sağlık-İş Sendikası'nın yeni binasını açtı

27.02.2024 - 16:58 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da, Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası'nın (Öz Sağlık-İş Sendikası) yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Bakan Vedat Işıkhan, Öz Sağlık-İş Sendikasının yeni binasını açtı

Öz-Sağlık İş Sendikası'nın Ankara'daki yeni genel merkez binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Aslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok ile sendika üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

'10 BİN 500 METREKARELİK BİR ÇATI'

Açılışta konuşan Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, "Sendikamız artık sağlık ve sosyal hizmet işçilerine Ankara'nın göbeğinde 14 katlı yeni binasında hizmet veriyor. Artık sağlık ve sosyal hizmet emekçisi ve sağlık iş üyeleri tüm ofis katları, toplantı salonları, kongre salonları, stratejik araştırmalar merkezi, arşiv alanları, yemekhanesi, ibadethane mekanları, kapalı garajlarıyla 10 bin 500 metrekarelik bir çatı altındalar. Bugüne kadar emekçi kardeşlerimize, üyelerimize, teşkilatlarımıza karşı yüzümüzün akıyla hizmet ettik. Bundan sonra da aynı azim, aynı inanç, aynı kararlılıkla hizmet etmeyi Cenabıhak'tan niyaz ediyoruz" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Aslan ise, sendikada emeği geçen tüm genel başkanlara teşekkür ederek, "Başlangıçta temelini besmele ile attığımız zor şartlardan bugünlere büyük bir başarı hikayesinin imzasını atan kardeşlerimi kutluyorum ama bir teşekkürümü de etmeden gidemeyeceğim. 200 binden fazla üyeye sahipse bunun en büyük kahramanlarından birisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona buradan gerçekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

ALTINOK: ANKARA'YI HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

Turgut Altınok ise, "Örgütlü olursanız hakkınıza hukukunuza daha çok sahip çıkarsınız. Türkiye'nin en büyük üçüncü sendikası olmak kolay değil. Bu tesisler çalışanlarımıza hizmet verme açısından çok önemli. Biz de sağlığa çok hizmet ettik. Keçiören'de 43 tane sağlık ocağı yaptık. Şu an mahallelerimize sağlık ocakları yapmaya devam ediyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olunca daha çok yapacağız. Yaşamınızı kolaylaştıracağız. Trafik çileniz bitecek. Yapacağımız projelerle Ankara'yı hak ettiği yere getireceğiz. Sendikamızı kuran herkesten Allah razı olsun. Yeni binanız hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

IŞIKHAN: ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

Bakan Işıkhan da Öz Sağlık-İş Sendikası'nın ciddi bir örgütlenme ve büyüme ile 10 yılda sendikacılıkta kıymetli bir noktaya geldiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Sizlerin kararlılığı, birlik ve beraberlik ruhu, sendikalarımızın güçlenmesinde ve bugünlere gelmesinde çok büyük bir rol oynamıştır. Sağlık sektörü hepimizin bildiği gibi insanı ve insanlığı koruma ve yaşatma görevi üstlenmiştir. Sağlık emekçileri bu kutsal görevi ifa ederken her türlü zorluğa rağmen fedakarca çalışmaktadırlar. Gece gündüz demeden insan sağlığı için var güçleriyle mücadele etmektedirler. Öz Sağlık-İş Sendikası'nın yeni genel merkezi bu değerli emekçilerinin haklarını korumak, onların sesi olmak, çalışma koşullarını geliştirmek adına önemli bir merkez olacaktır inşallah. Sayın başkanlarımıza, sendika üyelerimize, sağlık sektörünün değerli mensuplarına ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Genel merkezimizin, binamızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum" dedi.