Ekonomi Başına buyruk tatil!

Başına buyruk tatil!

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandemide popüler hale gelen deprem sonrası büyük ilgi gören karavanlar doğal yaşam ve ekonomik tatil meraklılarının gözdesi. İstanbul’da kapılarını açan fuarda basitten lükse her keseye göre karavanlar sergileniyor.

Başına buyruk tatil

Karavan, ‘tiny house’ ve çadır gibi doğal yaşam ve ekonomik tatil seçenekleri pandemi döneminde kazandığı popülerliğini deprem sonrası başka bir boyuta taşıdı.

Haberin Devamı

Marinturk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açan 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı’nda fiyatları 100 bin TL ile 4 milyon TL arasında değişen ve toplam değeri 900 milyon TL’yi bulan 200 karavan, ‘tiny house’ ve çadır görücüye çıktı.

Pandemi ile satışları katlanan karavanlar, deprem sonrası yeniden ilgi odağı olurken, konut sıkıntısı, kira artışları da eklenince talebin giderek arttığı ve ihracat ayağının da büyüdüğü belirtiliyor. Fuarda çekme karavanlar ortalama 100 bin TL ile 2 milyon TL arası, moto karavanların ise 450 bin TL ile 4.2 milyon TL arası bir satış fiyat aralığında.

Pandemi sonrası güvenli tatil tercihi olarak öne çıkan karavanlarda da 2021 yılında satış patlaması yaşandığını anlatan Anadolu Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Karaoğlu, “Karavan sektöründe son 2 yılda üretici sayısı 5 katına çıktı. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ihracat da hızla yükseliyor. Şu anda talep fazlalığından dolayı bir karavan en erken 6 ayda teslim edilebiliyor. Fuara bu yıl 32 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. İhracat atağında bulunan firmalar, ikili görüşmeler yaparak Türkiye’yi karavan üretiminin merkezi haline getirmek istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Pop-up açılır tavan

Başına buyruk tatil

Fuarda tanıtılan KMP 190, genişleyen iç hacmi ile 3 kişinin konaklayabileceği bir alan oluşturuyor. Pikap aracın kasasının yerine montajı yapılan KMP 190, alüminyum gövdesiyle aracınıza yalnızca 250 kg ilave yük oluştuyor. CRAWLER karavanların çamura, korozyona karşı da dayanıklı olduğu belirtiliyor. KMP 190’ın yan tarafında bulunan, dışa açılan davlumbazı ve pop-up açılır tavanının yanı sıra dizel ortam ısıtıcısı opsiyonu da var.

Bu karavan suda gidiyor

Başına buyruk tatil

Fuarda tanıtılan Sealander, karada karavan, suda motorlu tekne olarak işlev görüyor. Küçük araçlar tarafından kolayca çekilen ve maksimum 192 cm yüksekliği ile garajda tutulabilen Sealander’a 3 ila 6 HP arası bir dıştan takma motor takılabiliyor. Yapılan açıklamaya göre karada 6 kişilik iki oturma alanı bulunan karavanın sudaki taşıma kapasitesi 410 kg ve 4 kişi ile kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Bulaşık makinesi var

Başına buyruk tatil

Iveco semi entegre 180 beygir araç arkası tek parça mono blok fiber kasa karavanda 4 adet güneş panelinin yanı sıra bulaşık ve çamaşır makinesi ile fırın ve klima da var.

Başına buyruk tatil

Fuarda lüks örneklerin yanı sıra her keseye uygun karavanlar sunuluyor.