Ekonomi BES’te katılımcı sayısı 4.5 milyonu aştı

BES’te katılımcı sayısı 4.5 milyonu aştı

22.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, BES’te katılımcı sayısının 2014’ün ilk 4 ayında, 2013 yılının aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 27 artarak toplamda 4 milyon 504 bin 885’e yükseldiğini söyledi

BES’te katılımcı sayısı 4.5 milyonu aştı

Metlife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü ve Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Yurtseven, yüzde 25 devlet teşvikinin güçlü etkisinin 2014’ün kalan döneminde de süreceğini ve sistemin istikrarlı şekilde büyümeye devam edeceğini söyledi.
BES’te 2014 ilk 4 ay rakamlarının sektörün yüzünü güldürdüğünü söyleyen Yurtseven, 30 Nisan 2014 itibarıyla EGM rakamlarına göre BES’teki katılımcı sayısının 2013 yılının Nisan ayı sonuna kıyasla yaklaşık yüzde 27 artarak 4 milyon 504 bin 885’e yükseldiğini belirtti.

‘Birçok avantajı var’
Yurtseven; “Bu yılın ilk 4 ayı itibarıyla emekli olan katılımcı sayısı ise 2013’ün aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 68 oranında artarak 10 bin 131’e yükseldi” dedi.
BES’in tüm parametrelerinde 2013 yılının aynı dönemine göre gözle görülür artış olduğunu söyleyen Yurtseven, şöyle devam etti:
“Katılımcıların fon tutarı devlet katkısıyla beraber ilk 4 ayda 26.3 milyardan yaklaşık 30 milyar liraya yükseldi. Sözleşme sayısı ise 2013 yılının ilk dört ayına göre yaklaşık yüzde 28 artarak 5 milyon 106 bin 597’ye çıktı. BES, yüzde 25 gibi başka hiçbir yatırım aracında bulunmayan devlet desteğiyle katılımcıların tasarruflarını tercih ettikleri fonlarda değerlendirebilecekleri esnek bir yatırım aracıdır. Ayrıca BES’te katılımcıların tasarrufları da profesyonel portföy yönetim şirketleri tarafından yönetilmektedir.”
MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, yeni Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kanununun katılımcılara birçok avantaj sunduğunu ifade ederek açıklamasını tamamladı.

Haberin Devamı

DASK Kısa Film Yarışması için başvurular başladı
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin ilgiyle takip ettiği Kısa Film Yarışması bu yıl uluslararası arenaya taşındı. Türkiye’nin yanı sıra deprem riski altındaki komşu ülkeler, Balkan ülkeleri ve İtalya dahil 21 ülkeden üniversite öğrencileri yarışmaya başvurabilecek. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmada, üniversiteliler “Depremde evin hasar görürse nereye gidersin?” sorusunun yanıtını filme alacaklar. DASK Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 20 Haziran’a kadar www.daskfilm.com adresinden yapılabilecek.
Depremin sadece Türkiye’de değil, yakın coğrafyada da en çok hasar meydana getiren doğal afetlerden biri olduğunu belirten DASK Koordinatörü İsmet Güngör, “Bu nedenle yarışmamıza bu yıl uluslararası kimlik kazandırdık ve deprem riski altındaki yakın ülkeleri de dâhil ettik. Yarışmamızın DASK’ın uluslararası bilinirlik ve itibarı sayesinde yarışmaya yurtdışından da ilgi gösterilecektir” dedi.

Haberin Devamı

Mete Horozoğlu ve Ozan Açıktan jüride
DASK Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın kesinleşen jüri üyeleri arasında oyuncu Mete Horozoğlu, yönetmen Ozan Açıktan ve sinema yazarları Mehmet Açar ve Şenay Aydemir dikkat çekiyor. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir ve Yeditepe Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Kanbur ve DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk jüride yer alıyor.

ING Emeklilik çalışan sayısını üçe katladı
ING Emeklilik İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye Yönetim Ekibi Üyesi Başak Beleli, insan kaynaklarının (İK) her şirkette çok önemli bir görevi olduğunu söyledi. İnsan kaynaklarının iş birimlerini iyi tanıyan ve aynı zamanda onlara dışarıdan bakabilen bir fonksiyonu olduğunu belirten Beleli, bu durumun işe değer kattığını belirtti.
Beleli, “ING Sigorta Grubu 18 ülkede faaliyet gösteriyor ve Türkiye’de faaliyet sürdüren ING Emeklilik şirketin çalışan sayısını üçe katladı. Şu an 330 kişilik çalışma ekibimiz var. Hedefimiz verimliliğimizi artırmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aegon, 5 yıl sonra ödenen primi iade ediyor
Hayat sigortası sektöründe geliştirdiği özel ürünlerle dikkat çeken Aegon Emeklilik ve Hayat, Prim İadeli Hayat Sigortası ürünüyle fark yaratıyor. Aegon, bu ürünüyle ödenen primleri 5 yılın ardından sigortalıya iade ediyor. Bu süre zarfında sigortalının yaşamını kaybetmesi halinde ise belirlenen teminat geride kalan sevdiklerine ödeniyor.
Prim İadeli Hayat Sigortası'nda üç aylık, altı aylık ve yıllık olarak prim ödemesi seçeneklerinden biri tercih edilebiliyor. Bu sigortadan 18 –70 yaş arasındaki, medeni haklarını kullanma ehliyeti olan tüm bireyler yararlanabiliyor. Hayatın tahmin edilemeyecek kadar büyük risklerle dolu olduğuna dikkat çeken Aegon Emeklilik ve Hayat yetkilileri, “Hayatın bizlere sunduğu riskler karşısında sizi ve sevdiklerinizi Prim İadeli Hayat Sigortası ile güvence altına alıyoruz” diyor.

Eureko’dan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Eureko Sigorta, ‘Farkı Garanti’den’ Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile müşterilerine sağlık hizmetlerinden fark ödemeden yararlanma fırsatı sunuyor.
Eureko Sigorta’nın Garanti Bankası şubelerinden satışa sunduğu Farkı Garanti’den, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Eureko Sigorta ile anlaşması bulunan özel sağlık kuruluşlarında SGK teminatı üzerindeki sağlık hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanmayı sağlıyor.
Eureko Sigorta Sağlık Sigortaları Direktörü Uğurcan Akyüz, “Farkı Garanti’den Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında 3 ayrı teminat sunuyoruz” diye konuştu.