Ekonomi Beyin Göçüne Karşı, Beyin Gücü” kampanyası

Beyin Göçüne Karşı, Beyin Gücü” kampanyası

20.04.2010 - 14:13 | Son Güncellenme:

.

Beyin Göçüne Karşı, Beyin Gücü” kampanyası

AK Parti MKYK üyesi, Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, “Zeka ve paraşütü açamazsanız hiçbir işe yaramaz. Ülkemizde açılmamış çok sayıda zeka var” dedi.
Dizayn Grup tarafından gerçekleştirilen “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Destekliyoruz” kampanyasının 6’ncısı Rixos Otel’de düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.
Toplantıya katılan AK Parti MKYK üyesi Kürşad Tüzmen yaptığı konuşmada, 72 milyonluk Türkiye’de gerçekten çok yetenekli ve IQ’su yüksek birçok insan bulunduğunu kaydetti. “Ancak zeka ve paraşütü açamazsanız hiçbir işe yaramaz” diyen Tüzmen, Türkiye’de açılmamış çok sayıda zeka bulunduğunu söyledi.
Kendisinin de iki adet buluşu bulunduğunu bunlardan birisinin patentli olduğunu belirten Tüzmen, bunun da ’Turquality” tasarımı olduğunu ve bunun patentini Dış Ticaret Müsteşarlığı adına aldıklarını anlattı. Diğerinin ise gümrük sahasında para taşınmasını önlemek amacıyla uygulamaya koydukları “Gümkart” uygulaması olduğunu ve bununla gümrüklerde rüşvetin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Tüzmen, söz konusu proje kapsamında bir kart verdiklerini ve bu kart uygulamasını hayata geçirmeleri için 6 banka ile görüştüklerini kaydetti. Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kimisi dedi (Ya bu sıyırmış), bir tanesi dedi (Teli eksiktir bunun) falan. Ama bir tanesi sahip çıktı. Genel müdürlerden bir tanesi dedi ki (Tamam biz bu işi yaparız). İsim de vereyim projeyi Vakıflar Bankası aldı. Şimdi o proje Vakıflar Bankası’nın en fazla gelir getiren kalemi haline geldi. Bilançolarına bakın en fazla gelir getiren kalem o proje. Çünkü herkes gümrüklü sahada iş yapıyor. Türkiye’nin 333 milyar dolarlık dış ticareti içindeki şu anda 300 milyar dolarlara düşmüş olsa bile 300 milyar doları gümrük sahasından dönerken o kartların üzerinden dönmek zorunda. İçeride para yok. Rüşvet en aza indirilmiş durumda. O kart çalışıyor. O kart zamanında teknolojik bir tasarımdır. Onun da patenti bana aittir ama patent müracaatını yapmadım.”
Tüzmen’in Diyazn Grup yardım ederse patent başvurusu yapabileceğini söylemesi üzerine Diyazn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları’nın “Bir yıl içerisinde patent başvurusunu yapmazsanız alamıyorsunuz” dedi. Bunun üzerine “Önemli değil. Bu ülkeye hayırlı, uğurlu olsun” diyen Tüzmen, önemli olanın işin devam edebilmesi olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

DİZAYN GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI MİRMAHMUTOĞULLARI
Diyazn Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, yaptığı konuşmada, kurumsal ve sosyal sorumluluk bilinci ile söz konusu kampanyayı gerçekleştirdiklerini belirterek, beyin göçüne dur diyerek, Türk insanının beyin gücünü teşvik etmeye devam edeceklerini bildirdi. Dizayn Grubun bir üretim firması olmadan önce bir Ar-Ge firması olduğuna dikkat çeken Mirmahmutoğulları, boru üretimi, su taşıma, tıp, enerji, tarım ve yapıyı içeren 6 konuda teknoloji ürettiklerini anlattı. Cirolarının yüzde 5’ini Ar-Ge çalışmalarına harcadıklarını belirten Mirmahmutoğulları, firma olarak 85 adet de patentleri bulunduğunu bildirdi.
Mirmahmutoğulları, Türkiye’den beyin göçünü durdurmak amacıyla bu yıl ABD ve Kanada’da çalışan iki Türk’ün, yürüttüğü projeleri Türkiye’de destekleme kararı aldıklarını ve bu iki beyni Türkiye’ye kazandırdıklarını bildirdi.
Toplantının sonunda daha önce toplantıya katılacaklarını bildiren Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün TBMM Genel Kurul’unda Anayasa Değişikliği Teklifi görüşmelerinin sabah saatlerine kadar sürmesi üzerine gelemediklerinin hatırlatılması üzerine Bakan Tüzmen, isteniyorsa bir başka toplantı için Rixos Otel’de bulunan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ı getirebileceğini söyleyerek salondan ayrıldı.
Bir süre sonra Özak ile birlikte salona dönen Tüzmen, üzerinde “Beyin Göçüne Dur” yazan küçük dövizlerle gazetecilere poz verdi.

Haberin Devamı

BAKAN TANER’E YAPILAN SALDIRIYA KINAMA
Bu arada dün Kayseri’de katıldığı şehit cenazesinde burnuna yumruk alan
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yapılan saldırıya ilişkin soruyu yanıtlayan Tüzmen, bu olayın kınanması gerektiğini belirterek, “Böyle olaylarda şuna bakmak lazım. mutlaka ben inanıyorum ki o işi gerçekleştiren arkadaş da çok üzülmüştür. Bu belki bir anlık bir öfkedir. Ancak tabii Bakanımıza ki en nazik, en kibar bakanlarımızdan birisi. O’na bu tip bir hareketin yapılmasını hiç doğru bulmuyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Çok yanlıştır. Şiddet bence nerede olursa olsun, nasıl olursa olsun uygulanmaması gereken bir şey” dedi.

Yazarlar