Ekonomi Bin Ladin ailesi ‘Davut’ mermerine ortak oldu

Bin Ladin ailesi ‘Davut’ mermerine ortak oldu

02.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Osama bin Ladin’in ailesi Davut heykeli ve Mermer Tak’ın da yapıldığı İtalya’nın en ünlü mermerini çıkaran şirketin yarısını satın aldı

Bin Ladin ailesi ‘Davut’ mermerine ortak oldu

El Kaide terör örgütünün 2011 yılında öldürülen lideri Osama bin Ladin’in akrabaları dünyaca ünlü İtalyan mermerlerine ortak oldu. Bin Ladin ailesi kuzey Toskana’daki beyaz mermer ocaklarının üçte birini kontrol eden Marmi Carrara şirketinin yüzde 50’si için 45 milyon euro ödedi.
Michelangelo’nun Davut heykeli ve Londra’nın ünlü Mermer Takı’nda (Marble Arch) kullanılan mermerin de bu bölgedeki ocaklardan çıktığı biliniyor. Daily Mail gazetesinin haberine göre, Bin Ladin ailesi sahip olduğu 26 mermer ocağını bir yenisini daha ekledi.

52 kardeşi var!
Osama bin Ladin, Suudi Arabistan’a Yemen’den göç eden Muhammed bin Ladin’in 53 çocuğundan birisi. Bin Ladin ailesi dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinden birisine sahip. Habere göre aileye ait Construction Products Holding Company’nin (CPC) iştiraki Marble and Granite International (MGI), Marmi Carrara’da 3 İtalyan ailesinin hisseleri için 45 milyon euro ödedi. Suudi Arabistan dünyanın en büyük mermer tüketicisi ülkelerinden. Bin Ladin ailesinin inşaat şirketinin yıllardır bu bölgeden büyük miktarda mermer aldığı biliniyor.

Öpücük de buradan
Roma döneminden beri işleyen Carrara’dan her yıl 300 milyon euro değerinde mermer çıkarılıyor. İşletmede 5 bin kişi çalışıyor. Leonardo da Vinci’nin bu ocakta kullanılmak üzere bir mermer kesme makinesi icat ettiği biliniyor. Auguste Rodin de Öpücük adlı ünlü heykeli için Carrara mermeri kullanmış.