Ekonomi "Bu Gençlikte İŞ Var" projesinde kazananlar belli oldu

"Bu Gençlikte İŞ Var" projesinde kazananlar belli oldu

24.10.2013 - 16:51 | Son Güncellenme:

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen "Bu Gençlikte İŞ Var" projesi kapsamında dereceye giren iş projeleri belli oldu.

Bu Gençlikte İŞ Var projesinde kazananlar belli oldu

TÜSİAD'ın genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla yürüttüğü yarışmada bu yıl Ankara Üniversitesi'nden "S&S" projesi birinciliğe, Kocaeli Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nden "Vitrin Verimlilik Analizi" projesi ikinciliğe ve Bilkent Üniversitesi'nden "Robandroid" projesi ise üçüncülüğe layık görüldü.

Haberin Devamı

Yarışmada birincilik kazanan ekibe AKG Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, ikincilik kazanan ekibe Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, üçüncülük kazanan ekibe ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç rehberlik edecek.

Ödül töreninde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, "Girişimcilik sadece ekonomiye değil, ülke vizyonuna, toplumun geleceğe bakışına katkı açısından da önemli ve somut bir örnek teşkil etmektedir. Genç ve dinamik nüfusun bu anlamda, ekonomimizin büyümesinin, kalkınmasının temel unsurlarının başında geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır" dedi.

TÜSİAD'ın projeye sağladığı en önemli kaynağın, üyelerinin rehberliği olduğunun altını çizen Bayazıt, "Dolayısıyla 'Bu Gençlikte İŞ Var' projesiyle sadece girişimciliğe katkı sağlamış olmuyoruz, ülkemizin genç ve başarılı insanları, üniversiteleri ve değerli akademik kadrolarıyla doğrudan, yalın ve amatör bir yaklaşımla çok nitelikli bir ağ oluşturuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplantıda TÜSİAD Girişimcilik bayrağı ise en fazla iş fikriyle başvuran İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne teslim edildi.

Tören öncesinde "Bu Gençlikte İş Var" Projesi Koordinatörü Metin Akman ve gazeteci Serdar Kuzuoğlu da proje ve girişimcilikle ilgili davetlilere sunum yaptı.

71 farklı üniversiteden 505 iş fikri yarıştı

Verilen bilgiye göre 2011 yılından başlayan projede bugüne kadar 71 farklı üniversiteden bin 360 öğrenciye ait 505 iş fikri yarıştı. Bu fikirlerin her biri gençler tarafından titizlikle projelendirilip jüri üyelerine sunuldu ve gönüllü TÜSİAD üyelerinin tecrübeleriyle, hayata geçirilebilir ve sürdürülebilir bir hale getirildi.