Ekonomi Bütçe yetmedi, İsviçreli bürokratlar oda paylaştı

Bütçe yetmedi, İsviçreli bürokratlar oda paylaştı

16.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsviçre’de 1971 yılından bu yana tanınmış iş insanları ve politikacıları ile yapılan ve dünyanın en önemli sorunlarının tartışıldığı Davos Ekonomik Forumu (WEF), otel fiyatlarındaki aşırı artış yüzünden ev sahibi ülkeye bile ağır gelmeye başladı.

Bütçe yetmedi, İsviçreli bürokratlar oda paylaştı

Neue Zuercher Zeitung gazetesinin haberine göre, bu yıl WEF sırasında Davos’ta otel odası fiyatları hükümetin izin verdiği bütçeyi aştığı için en üst düzey diplomatlara bile odalarını paylaşması istendindiğini yazdı. Ekonomik İşlerden Sorumlu Devlet Sekreterliği’nin bir raporuna dayandırılan habere göre, Davos’taki oda harcamaları, kabul edilen harcama bütçesini yüzde 140 ila yüzde 408 oranında aşıyor. Geçen yıl hükümet, resmi delegasyonunun geceleme masrafları için 116.065 CHF (136.140 dolar) harcamıştı.

Haberin Devamı

Devlet harcama kurallarına göre bir hükümet yetkilisi iş amaçlı bir gecelik konaklama için 180 dolar harcama yapabiliyor. Bu rakam istisnai durumlarda 293 dolara kadar çıkabiliyor. Ancak Davos’ta güvenli bölgede bulunan otel odaları 1,270 CHF ($1,472) gecelik fiyata sahip. Güvenli bölge dışındaki odalar da 599 CHF (705 dolar) civarında. Ekonomi Bakanı Guy Parmelin,Davos’a katılacak delegasyonun çok küçük tutulması talimatını verirken, mutlaka güvenli bölgede olması gereken diplomatlara odalarını diğer diplomatlarla paylaşmaları teklif edildi. Bakanlık ayrıca delegasyonun bir kısmını da Davos’tan 50 kilometre uzaklıktaki Chur kentinde gecelik 190 dolara oda tuttu.

WEF Genel Müdürü Alois Zwinggi ise foruma paralal olarak düzenlenen ve Dünya Ekonomik Forumu ile hiçbir ilgisi olmayan etkinlikler yüzünden fiyatların arttığını bu durumun tatilcileri de kızdırdığını ifade etti.