Ekonomi Çelik: "Zam yaptık, memur iş bıraktı"

Çelik: "Zam yaptık, memur iş bıraktı"

23.05.2012 - 13:13 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların eylemini değerlendirdi. Memuru enflasyona ezdirmediklerinin altını çizen Çelik, "Zam yaptığımız için iş bırakmayla karşı karşıyayız" dedi. "Yasa size iş bırakma hakkını vermiyorsa bunu kullanmayacaksınız" diyen Çelik, açıkça söylemese de hukuki işlem yapılacağının sinyalini verdi.

Çelik: Zam yaptık, memur iş bıraktı

Bakan Çelik, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın memurların bugün yaptığı eyleme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çelik'in konuşmasında satır başları şöyle:

Haberin Devamı

* Memur zammı konusunda Hakem Heyeti'nin kararı kesin olacak.

* Düzeyli bir toplu sözleşme yaşadık. Sendika başkanlarına teşekkür ediyorum.

* Verdiğimiz zamda telafiye gidebiliriz. Tüm enflasyon tablosunu görmek gerekiyor. Türkiye'de hiçbir kamu çalışanını enflasyona ezdirmedik. Hükümet olarak kamu çalışanlarına bakışımız net.

* Türkiye'de ekonomik sıkıntı söz konusu değil. Kasalarımızda para var ama 'hazıra dağ dayanmaz' diye bir söz var. Memura 10+10 vermek isteriz ama bir mali disiplinimiz var. Belirlediğimiz rakamın üzerine çıkabildiğimiz kadar çıktık. Başbakan'la da görüştük.

* Kamu çalışanlarının tepkisini saygıyla karşılarım. Türkiye sonuçta hukuk devleti. Hukuk devletinde hukuk çerçevesinde hareket etmeli. İş bırakma iç hukukumuzda yeri olmayan bir yaklaşım.

* Genelde bir durağan ve sıkıntılı bir durum var. Birileri yaşanan sıkıntılardan dolayı grev yaparken, biz zam yaptığımız için iş bırakmayla karşı karşıyayız. * Kemal Kılıçdaroğlu'nun "tiyatro" ifadesi sorumsuz bir ifade.

Memur-Sen ile kol kola mı yürüdünüz?

Haberin Devamı

* Üç sendikayla birlikteyiz, hiçbir süreçte ayrım olmadı. Memur-Sen yetkili bir sendika. İster istemez Memur-Sen'in teklifi üzerinden yürümek zorundayız.

* Muhalefet edecekseniz doğru bir yerden edin. Yasa size iş bırakma hakkını vermiyorsa bunu kullanmayacaksınız. Olmayan haklarınız için mücadele edecekseniz edin.

* Belediyelerde kadro sorunu, toplu sözleşme konusu değil. İlgili bakanlıklarla görüşülüyor, mutabakatımız sürüyor.

* Öğretmenlere 100 liralık artış yaptık. Emeklilere düzenlemeyi toplu sözleşme gündemine aldık. İstediğimiz bazı konuları gündeme alamadık.

* Doğazgaza zam yüksek oldu ama biz üretmiyoruz, dışarıdan satın alıyoruz.